Opriti taierea porcului de Craciun !!!
foto: Alin Neamtu, www.insomnia.ro
De ce am inițiat această petiție ?
În primul rând pentru oprirea masacrului care se face în România, în al doilea rând pentru că am văzut ca mulți români au semnat petiția care cerea oprirea masacrului din Insulele Feroe, și în al treilea rând pentru a proteja sănătatea romanilor.
Nu știu dacă e bine să criticăm ce e în curtea vecinului, atâta timp cât la noi în ogradă se petrec masacre peste masacre an de an înainte de Crăciun și nu numai. Nu ne-o ajuns că l-am omorât pe Ceaușescu de Crăciun, continuăm să facem crime în continuare…
Dacă tot vrem să oprim aceste tradiții sângeroase haideți să începem cu Ignatul nostru !
Aveți mai jos linkuri cu informații despre Ignatul românesc, filmulețe “uțoare” despre cum se macelărește la noi porcul, dar și informatii despre sănătatea romanilor. În aproximativ 380 de ani toți românii vor muri de cancer, dacă o să avem aceiași alimentație “sănătoasa”!
Daca vă place ce vedeți comiteți crime și mâncați în continuare carne de porc!
STOP CRIMELOR!
Obicieiuri de Crăciun la romani – Tăierea porcului
Prin unele părți, tăiatul porcilor se face la Ignat, și prin altele datina aceasta se amână până la Crăciun, din pricina postului ca nu cumva să se spurce vreun vas sau vreun blid cu carne de porc, cu “de dulce”, și astfel să se spurce cu de frupt și cei din casă. Porcii sunt îngrășați cu grăunțe, făină, tărâțe, bostani, s.a. până în această zi, iar noaptea ei vor visa dacă vor fi tăiați ori ba. Prin unele locuri se zice că în noaptea de Ignat, porcii visează margele roșii la gât. Porcul n-a fost tăiat în ziua de Ignat, d-aci încolo nu se mai îngrasă, nu mai pune carne pe el și nu mai mănâncă, căci în ziua de Ignat și-a visat cuțitul. De aceea, din ziua de Ignat și până la Crăciun, porcii stau toți triști.
La Crăciun porcii se taie în ziua de Ajun, în întâia zi de Crăciun sau chiar într-a doua, cum se întâmplă prin unele sate din jung. Tecuciu. Prin jud. Muscel sunt sate prin cari porcii se taie între Craciun și Sf. Vasile, păzindu-se ca ziua de taiere să nu fie Lunea sau Vinerea, mai cu samă când rămâne prasila de porci în urmă. Alții, – sătenii obriciți, – nu taie porcii decât după St. Vasile, ca sa nu zacă de lingoare. Prin unele sate din jud. Dolj, porcii se taie de cu noapte, ața că pan’ la ziu totul să fie gata. Când înjunghie porcul, cel ce-l taie, ca și cei dimprejur, își fac cruce cu sânge, ca să fie sănătoși și roșii peste an, și zic:
– La anul și la mulți ani cu sănătate!
Continuarea pe crestinortodox.ro
În fiecare an, în România, se înregistreză 60.000 de cazuri de cancer noi. Acestea se adaugă celor 300.000 de bolnavi deja existenți, susțin medicii specialiști. Și asta în condițiile în care, în țară, sunt doar 250 de oncologi.
Continuarea în Gardianul.ro
Statisticile privind sănătatea românilor sunt din an în an mai pesimiste. Stresul, fumatul, consumul de alcool, alimentația neadecvată și sedentarismul sunt doar câteva cauze care ne afectează sănătatea.
Continuarea pe protv.ro
România, pe primul loc în Europa de Est la cancer
Cancerul reprezintă a doua cauză de deces a românilor după bolile cardiovasculare. România se situează pe primul loc în Europa de Est la incidența cancerului de col uterin, cu peste 30 la sută de mii de locuitori. Urmează Polonia 24,8, apoi Bulgaria cu 24,4, Slovacia cu 23,6, Ungaria cu 20, Ucraina cu 18.8. Dacă în Europa de Est mortalitatea prin acest cancer este de 10.9 la suta de mii de locuitori, România este în top, cu 18,4, fiind urmată de Bulgaria, Polonia și Ungaria. În ceea ce privește cancerul de ovare, între țările Europei de Est, România ocupă locul 3 cu o incidență de 13,2 la suta de mii de locuitori, după Ungaria (19,4) și Polonia (18).
Continuarea pe romedic.ro
ALIMENTATIA NATURALA ȘI LONGEVITATEA
Alimentația și cancerul
Există o legatură care ar trebui să ne dea de gândit între lipsa hranei vii și apariția cancerului. În corpul nostru există și celule atipice. Acestea se hrănesc și se înmulțesc rapid datorită absenței crudităților și deci a enzimelor. Enzimele sunt însăși viața noastra, dar ele se găsesc numai în “hrana vie”. Formarea cancerului mai este favorizată și de acțiunea unor chimicale care sunt încluse în hrana și în stilul nostru de viață: îngrășămintele chimice, insecticidele, pesticidele, conservanții toxici, medicamentele chimice, clorul și florul din apa de băut, nicotina, sarea de bucătărie etc.
Ce trebuie să evităm?
De ce să nu anticipam și să evităm impactul cu boala cât timp ne bucurăm de sănătate?
Aparatul digestiv al omului a fost acreat pentru o alimentație vegetariană. Deoarece acidul clorhidric secretat de om pentru digestia cărnii este prea slab, iar intestinul său este ondulat și de cinci ori mai lung decat al animalelor carnivore, rămășițele alimentelor din intestin intră în putrefacție. Substanțele de putrefacție trec prin peretele intestinului în sânge și generează diverse boli. Civilizația a produs schimbări fundamentale în viața omului, însă aparatul lui digestiv a rămas același. În consecință, alimentația omului ar trebui alcătuită în primul rând din ceea ce legile naturii îi dictează. Cu cât servim mese mai naturale, cât mai puțin prelucrate termic cu atât suntem mai sănătoși. Pentru acest fel de hrană am fost noi, oamenii, creați. Iată o lege a naturii pe care omul o încalcă, și de cele mai multe ori, nici nu se știe de unde îi vine suferința.
Continuarea pe slabire-sanatate.ro
Vânătoarea de balene din Insulele Feroe:
http://citynews.ro/Un-pas-inainte-pentru-stoparea-masacrului-din-Danemarca+26851
Tăierea porcului:
http://uk.youtube.com/watch?v=zbKG6d7o–M
http://uk.youtube.com/watch?v=NwHKuCKzYmo
http://uk.youtube.com/watch?v=O-JtTBpoiYo
http://uk.youtube.com/watch?v=dLoJot5X1js
http://uk.youtube.com/watch?v=kxbVE0bCbvk&feature=related
http://uk.youtube.com/watch?v=LMa7drFMRYA
http://uk.youtube.com/watch?v=lfCwtkA4r2s
http://uk.youtube.com/watch?v=gE3EngaBHOk
http://uk.youtube.com/watch?v=aIiXlh6sN9A
http://uk.youtube.com/watch?v=E4ewqxb6yP4
http://uk.youtube.com/watch?v=RYV3mWaI0PI
http://uk.youtube.com/watch?v=ufGC0TzSNcs
http://topesti.trei.ro/opinii/societate/nasterea.htm
http://www.insomnia.ro/blog/wp-content/porc_wide_004.jpg
http://www.ziare.com/_files/Image/news/177/tb_240_picture_archive_176358.jpg
http://www.agricultura-hunedoara.ro/wp-content/uploads/2007/12/articol_12_1197377215.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2254/2129657564_a1f48871fa.jpg
.
@mumu
numai comentariul acela despre nimic l-ai postat..
nu cenzurez nimic daca e in limita bunului simt.
@ Dumars
dupa pomana porcului..urmeaza pomana doftorului..dar e greu la unii sa inteleaga asta.
Asa popor ignorant si batut in cap nu cred ca mai este pe planeta asta…
Daca 300.000 de romani care sufera de cancer, si in fiecare an numarul lor creste cu peste 60.000 de mii.. daca asta va deschide apetitul pentru Veres..pofta buna!
@ clocky
Din pacate ai dreptate..nu poti sa schimbi mentalitatea romanilor..mananca orice rahat numa sa fie gustos si in sange.
Violenta, manelizarea si rromanizarea tarii..cam astea sunt preferatele romanilor.
Pacat!
Sa fim sanatosi!
Unii nu is sanatosi la cap… de cand ma stiu porcu e ucis, ca dara nu se sinucide :) cum mai mancam noi Veres proaspat… daca nu ii luam gatu…
Sa aveti pofta la pomana porcului, Craciun FERICIT !
De ce nu permiti sau stergi comentariile ba , ciurucule.!!!!!!
Nu o sa schimbi niciodata modul de alimentatie al romanilor. Este foarte greu sa ii ordoni creierului ca mancarea asta e rea desi arata extraordinar , asta in conditiile in care iti este foame. Trust me , au incercat altii inainte.
Referitor la porci iti dau dreptate.Am sustinut si eu o campanie impotriva romanilor care isi taiau porcul in fata blocului insa fara succes. Romanului ii place rahatul si mahalaua. Asta nu e traditie cu care sa te mandresti ba zici ca in unele aspecte traim tot in evul mediu.Taranul tot taran. Mai trebuie sa treaca multe generatii…