Divertisment

Pasiuni exotice – boa constrictor

serpi_boaÎn prezent tot mai mulți pasionați aleg să-și schimbe tradiționalele animale de companie, gen câini, pisici în reptile exotice: șerpi constrictori, șopârle, broaște și altele.
Una dintre cele mai de succes reptile crescute și înmulțite în captivitate este șarpele boa constricor. Această specie de șarpe constrictor are mai multe subspecii, preferatele fiind boa constrictor constrictor și boa constrictor imperator, cel din urma fiind puțin mai mic. Boa constrictor constrictor atinge lungimi între 2-4 metri, fiind un șarpe de talie medie, spre mare. E originar din zona Amercii Centrale; trăiește în captivitate 10-20 de ani și se hrănește cu rozătoare, păsări de mici dimensiuni odată la 2, 3 săptămâni, uneori chiar la lună. Este un șarpe care se obișnuiește rapid cu omul, fiind rareori agresiv. Este ușor de ținut în captivitate, reptila având necesități mici comparativ cu alte animale: o sursă de căldură, gen bec spot care să-i asigure o temperatura în jur de 28-30 de grade, hrană menționată și spațiul în care să trăiască, adică un terariu de minim 1,5×0.7×0,7m pentru un exemplar adult. Cât sunt mici nevoile de spațiu evident sunt mult reduse.
De ce să-l crești în casă? Lăsând la o parte faptul că absolut toate animalele ar trebui să fie libere, putem menționa că această reptila nu te deranjează, nu face gălăgie, nu miroase, nu-ți dă bătăi de cap prea mari. Bineințeles un crescător sau un pasionat înțelege mai bine aceste aspecte.
În România în ultimii ani a fost o explozie de cumpărători ai acestor șerpi; ei nefiind ilegali de ținut, neaflându-se pe nici o lista Cites. Pentru pasionații care nu știu și sunt clujeni sau au drum prin Cluj se poate vizita Vivariul Reptilelor de lângă Muzeul Zoologic Cluj. Prețul unui pui de boa este de aproximativ 200 de lei și se poate găsi la mica publicitate cam peste tot în România..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Baraian Cristian

:)