Persoanele care au beut o “cinzaca” sunt mai atractive

a-glasses-of-wine-on-the-table-1381101-mZilele acestea a apărut un studiu interesant în Alcohol and Alcoholism, 2015, 1–6,  Medical Council on Alcohol and Oxford University Press. doi: 10.1093/alcalc/agv010 articolul referitor la Atractivitatea facială în cazul consumului moderat de alcool.

Dacă e să dăm crezare acestui studiu, aflăm că un pahar de vin , bere sau pina colada ne face mai “atractivi”. Studiul a fost realizat de către cercetători de la Universitatea din Bristol pe 40 de studenți care au acceptat să fie fotografiați de 3 ori, când nu au consumat alcool, când au consumat echivalentul unui pahar de vin și după ce au mai primit un pahar de băutură, iar un grup de perechi heterosexuale a notat fotografiile realizate. Datele obținute au fost prelucrate statistic folosind modelul ANOVA, iar factorii luați în considerare au fost preferința chipurilor în funcție de cantitatea de alcool consumată și sexul persoanei din imagine. Participanții la acest studiu au avut între 18 și 30 de ani. Rezultatele obținute sugerează că acele chipuri care au consumat doze moderate de alcool ( un pahar de vin de 250 ml, 14% alcool au fost considerate cele mai atrăgătoare, față de cele realizate la trezire sau după 2 pahare.

Profesorul de psihologie Marcus Munafò, crede că mușchii sunt mai relaxați la cei care consumă puțin alcool, obrajii au o roșeață plăcută,  pupilele se dilată, lucru care crește atracția și apare un zâmbet mai larg sau ochi mai blânzi. Oricum autorii studiului atenționează că alcoolul poate să joace un rol important în relația dintre persoane și comportamentul sexual riscant, consumatorul de alcool poate fi văzut ca fiind mai atrăgător de alții.

 

Sursă info:

US National Library of Medicine National Institutes of Health

Oxford Journals

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments