Ce datoram cainilor

set-ferplast-dandy-270x270Astăzi vă scriu cu laptopul în brațe de pe terasă, cu cafeaua fierbinte lângă mine și privindu-mi cățelul cum se joacă voios în zăpadă. După ce i-am făcut cumpărăturile necesare pentru el în luna asta de pe www.petpal.ro, am căzut pe gânduri. Mereu când îl privesc îmi vine în minte zicala “câinele cel mai bun prieten al omului”, există exemple incredibile ale câinilor ce au dovedit loialitate prieteniilor formate între ei și oameni. Gândiți-vă la Hachiko, Akita care își întâmpina stăpânul în stația de tren în fiecare zi când acesta se întorcea acasă de la locul de muncă, iar după ce proprietarul a murit brusc, el a revenit la gara la aceeași oră în fiecare zi timp de nouă ani (Este realizat un film după această frumosă poveste, numit Hachi: Povestea unui câine cu Richard Gere).
De ce sunt atât de câinii loiali? Unii oameni ar spune despre câini că, aceștia sunt loiali doar pentru că depind de noi pentru hrană și adăpost, așa că trebuie să se poarte frumos cu noi. Dar când vezi cum reacționează câinii atunci când stăpânii si apropiații lor revin acasă după ce au fost plecați pentru o lungă perioadă de timp sau atunci când nu se mai întorc deloc atunci îți dai seama că în sufletul lor e mai mult decât nevoia de mâncare.
Câinii sunt animale cărora le place să trăiască într-o familie numeroasă. Ei doresc să aparțină unui întreg, fie că e format din câini sau oameni, e destul pentru orice animal Câinii nu sunt singuratici. Când își pierd un membru al unui grup, chiar și temporar, ei simt că o parte din ei lipsește.
Câinii sunt creaturi iubitoare și în mod natural afectuoși. Instinctul lor este de a vrea să se lege, să aibe un angajament. Câinii care luptă sau atacă au fost condiționați de oameni să fie așa. Câini doresc să iubescă și să fie iubiți, iar acest lucru cred că în adâncul nostrum toți îl dorim. Ei vor să fie parte a unui întreg, să contribuie la întregul lor, și să-și protejeze membrii grupului de care aparțin.
Câinilor nu le pasă dacă ești bogat sau nu, dacă ai mașini scumpe sau haine, ei te iubesc pentru ceea ce ești tu. Eu mereu am putut conta pe câinele meu dar ei pot conta pe noi?
Prietenia dintre om și câine dureză de mii de ani. Câinii nu au devenit “cel mai bun prieten al omului” pentru nici un motiv. Ei ne dau iubire necondiționată în fiecare zi. Câinii au fost loiali pentru noi mereu. E timpul să le întoarcem favoarea.

(Visited 42 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments