Love you Romania

PLAJA PUSTIE DE LA CORBU VA FI MODERNIZATĂ. PRIMĂRIA VISEAZĂ LA O STAŢIUNE DE LUX

Litoralul românesc este supraalgomerat şi au mai rămas puţine locuri cu plaje sălbatice, fără amenajări agresive. Un exemplu este zona de agrement de la Corbu, dar şi aici hectare întregi de terenuri sunt scoase la vânzare. Gândul modernizării îi sperie însă pe iubitorii de linişte. Corbu este o comună la 8 kilometri de Năvodari, celebră pentru plaja imensă aproape pustie.

Este o plajă de care nu se ocupă nimeni. Maşinile ajung până lângă mare, iar gunoaiele zac liniştite la soare, pe nisip. Groaza turiştilor este însă raiul investitorilor. Oriunde arunci un ochi vezi terenuri de vânzare. S-a dus deja vorba că la Corbu se naşte o staţiune.

Zona Corbu are însă două mari probleme: o unitate militară aproape de plajă şi câteva conducte de petrol ce străbat localitatea. Primăria însă visează să facă din Corbu o staţiune de lux. Pe internet circulă deja proiecte pe care dezvoltatorii vor să le ridice în Corbu. Presiunea investitorilor e mare în această zonă şi e important de aflat cât îi vor rezista oficialităţile.

Cert e că nici Corbu nu va mai fi ce este acum. Întrebarea e în ce se va transforma: o altă Mamaia, sau o zonă de agrement sălbatic.

Pacat ca se vrea distrugerea unui loc salbatic, dar foarte frumos…

Observator.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments