Plecat la Nîmes

Captură foto de pe site-ul oficial: grandsjeuxromains.com

Weekendul acesta sunt plecat la Nîmes unde va avea loc un festival foarte mare de Reenactment și după cum pare este foarte bine organizat. Deocamdată nu vă pot spune decât că merg cu Legio XII Fulminata din Cesena și vom participa doar ca legionari, deoarece francezii nu acceptă grupuri dacă nu le văd pe viu. Le-am propus să facem și un număr cu gladiatorii deoarece suntem destui și avem un spectacol frumos de aproximativ 1 oră, dar ne-au refuzat politicos spunându-ne că nu ne-au văzut pe viu decât ca romani. Nu a contat că le-am trimis filmări, fotogafrii, am fost refuzați politicos că vom putea da o probă cu 2-4 gladiatori și dacă le plac la anul vom putea participa și cu gladiatorii.
Este pentru prima dată când văd o selecție așa de riguroasă la un festival de reenactment.

Ce au romanii cu Războiul Troian nu prea am priceput la prima vedere, dar am văzut că au diverse manifestări și e pentru impresie având în vedere că Războiul Troian este cunoscut de multă lume.

La o primă vedere francezii se știu vinde foarte bine și au mulți turiști la aceste manifestări. Un bilet la aceste manifestării este 24 euro pentru adulți, 17 euro pentru elevi, studenți și 14 euro pentru copii cum puteți vedea pe arenes-nimes.getaticket.com/Offres.aspx.
Stați pe țeavă și voi reveni cu poze și impresii de la acest eveniment. Până atunci vă las să urmăriți filmulețul de prezentare:


Grands Jeux Romains 2012 – Arènes de Nîmes di culturespaces

Vive la France!

(Visited 52 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments