Cultura & Media

Presa de Clu’

Captură foto de pe Ziuadecj.ro

Mă tot minunez cum într-un oraș ca și Cluj-Napoca, cică european și universitar, nu există un ziar adevărat și decent. Dacă până acu câțiva ani Ziua de Cluj era tot ce era cât de cât mai bun din zonă, în ultimii ani după dopajul cu cianuri au luat-o rău de tot razna. Păcat că mai sunt oameni de valoare acolo care nu sunt respectați la adevărata lor valoare. Astăzi mă uit puțin pe site-ul lor și văd știrea cu panettonele din Parma care cică vine la Cluj. Totuși mă uit mai bine și în fotografie ce văd o poză cu un panettone de la Bauducco care este o firmă din Brazilia înființată în anul 1952, în schimb marca Battistero din Parma a fost înființată în anul 1957, o eroare foarte gravă dacă e să vorbim de o presă decentă. E ca și cum am pune o poză cu Lamborghini și am am vorbi de Ferrari sau și mai grav să pui o poză cu suporterii lui U CLUJ și să vorbești în articol despre frânari!

Miss Cosmina Fernoaga, Baudocco nu are nicio legatură cu Battistero, mai bine puneați un logo, o fotografie de pe site-ul oficial de la Battistero decât să încurcați capra cu varza!

Oricum poftă bună la un pannetone de calitate!

UPDATE 22:15!!!

Se pare că profesionalismul merge mai departe. Mister Mihai Prodan scrie și el un articol bun despre venirea celor de la Battistero doar că acum nu mai apare poza cu panettonele din Brazilia ca la postul precedent. Dar după o scurtă căutare se poate vedea pe Google că poza de la acest articol este luată de pe Wikipedia.

Deci cât respect față de cititor poate avea un trust de presă să pună poze de pe Wikipedia? Apoi fac mișto de Ponta sau nu știu cine că e copy-paste.. halal profesionalism. Dacă nu au avut 10-15 cenți pentru o poză banală cu un cozonac care se găsește pe Dreamstime sau pe alte site-uri de genul ce încredere să mai aibă cititorul într-un astfel de ziar? Pentru a nu știu câta oară ziua de cj este în cădere liberă, de ce oare nu avem o presă cum trebuie? De ce se preferă o presă copy-paste în locul unor investiții de calitate? Altă variantă era să cumpărați un Panettone și înainte de coffee să faceți o fotografie.. Chiar așa greu este să avem o presă curată în RO sau e intenționat oferită consumatorilor români  o presă de 2 lei. Să trăiască trusturile de “calitate” din presa românească! Mai am o curiozitate, ce s-a făcut cu banii de la RMGC pentru că la nivel calitativ nu s-a schimbat nimic!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments