Politica

Proiectul Indect

surveillance.jpg

 Sursa foto: liquidmatrix

Uniunea Europeană finanțează un proiect de supraveghere (INDECT), cercetarea desfășurându-se pentru a crea un sistem inteligent de observare a mediului urban care ar colecționa informații din mai multe surse (private), inclusiv calculatoarele personale, în scopul detectării “comportamentului anormal” în țările de pe întreg continentul.
Într-un sens mai larg Uniunea Europeană pune bazele creării unei poliții pan-europene unde informațiile sunt împărțite și stocate într-un sistem centralizat. Este însă și un pas important pentru ridicarea unui serviciu secret la nivel european care ar avea ca scop principal urmărirea cetățenilor din statele membre.
Sistemul de supraveghere “promite”  să colecteze informații printr-o monitorizare continuă a site-urilor web, forumurilor de discuții, serverelor de fișiere ,rețelelor p2p și calculatoarelor personale. Se va folosi, de asemenea, și de camerele CCTV și de alte metode de supraveghere pentru a dezvolta modele de “comportament suspect” prin analiza vocii utilizatorilor de telefonie (pt. că bineînțeles este monitorizat totul) precum și modul cetățenilor de a se deplasa..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments