Externe

Razboi in Caucaz: Rusia a atacat teritoriul Georgiei

Razboi si confuzie in Caucaz. Oficialii georgieni sustin ca mai multe avioane rusesti au atacat teritoriul tarii, dupa ce cativa soldati rusi au murit noaptea trecuta, in timpul ofensivei lansate de armata georgiana impotriva separatistilor din Osetia de Sud. Informatia este dezmintita de Moscova. Cu putin timp in urma, Ministerul de Interne georgian a anuntat ca ar fi doborat un avion rusesc. Premierul Putin promite ca actele de agresiune din Osetia de Sud nu vor ramane fara raspuns.

Orasul georgian de frontiera Kareli a fost bombardat de trei avioane rusesti. Presedintele georgian a cerut imediat Rusiei sa opreasca ofensiva. In replica, Rusia a atacat cu un al patrulea avion orasul Gori aflat in estul Georgiei. Armata georgiana sustine ca a fi doborat unul dintre avioane.

“Trei avioane rusesti Sukhoi-24 au patruns in spatiul aerian georgian astazi. Unul dintre ele a lansat doua bombe in proximitatea unui post de politie din Kareli”, a declarat purtatorul de cuvant.

Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a declarat intr-o interventie televizata, ca tara sa trebuie sa faca fata unei “interventii militare de mare anvergura”, anuntand totodata “mobilizarea generala” a armatei. In aceeasi interventie televizata, presedintele Georgiei, a cerut Rusiei sa opreasca bombardamentele asupra oraselor georgiene.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat, astazi, la Beijing ca “agresiunea” Georgiei in Osetia de Sud nu va ramane fara replica. “Actele agresive” ale Georgiei in Osetia de Sud vor antrena “masuri de retorsiune”, a avertizat premierul rus, care se afla la Beijing pentru a participa la deschiderea Jocurilor Olimpice.

“Este regretabil ca in ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice autoritatile georgiene intreprind acte de agresiune in Osetia de Sud”, a spus Putin. “Ei (georgienii – n.r.) au lansat ostilitatile folosind tancurile si artileria”, a adaugat el. “Este trist, acest lucru va provoca masuri de retorsiune”, a mai spus fostul presedinte rus.

Trupele georgiene au cucerit Thinvali

Postul de radio Imedi preluat de agentia Novosti Gruzia a anuntat ca trupele georgiene au cucerit Thinvali. RIA Novosti precizeaza ca stirea nu este confirmata si din alte surse, deoarece nu poate lua legatura cu corespondentul sau la Thinvali.

Citeste articolul integral in Realitatea TV.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments