Rechinii de Cluj

Sursa foto: abortmag.com

Așa cum anticipam acum aproximativ 5 ani, Clujul va deveni Bucureștiul Transilvaniei, dacă clujenii nu vor lua niște măsuri civice pentru a apăra normalitatea din viața Clujului!

Ieri din păcate m-am lovit de încă o situație marca miticească..taxiștii, rechinii de Cluj, bișnițari.. După coșmarul Wizzair de pe ruta Valencia-Cluj, despre care o să vorbesc cu altă ocazie, am ajuns cu bine în Cluj.. Ies să iau un taxi ca tot omul normal și să vin spre casă. Nu mare mi-a fost mirarea atunci când am ieșit din terminal și am dat de fețe miticești. Știam că o să fie show cu S mare… De obicei nu aveam nici o problemă cu taximetriștii din Cluj, atunci când nu-mi comandam dinainte taxi să fiu sigur că nu trebuie să aștept în aeroport la comandă, aceștia erau foarte amabili. Îi abordam eu politicos dacă sunt liberi, ori mă întrebau ei dacă nu caut un taxi..mă urcam și ajungeam ok la destinație plătind cât indica “ceasul”.

Dar acum parcă eram următoarea victimă, ochii bișnițarilor urmăreau oamenii mai slabi de înger să-i prindă în plasă, mă simțeam ca în vama din Arad, ca acum 5-6 ani când mafia cu alba neagră făcea la fel..cu diferența că acolo erau ca turcii peste tot, la pompă, în magazin, la toaletă, în lanul de porumb și nu mare lucru dacă nu și în mașina poliției care a plecat când a ajuns autocarul la peco, ciudată protecția oferită de milițieni românilor de rând. Dar să revin la taxiștii mitici de la Aeroportul din Cluj care aveau manifestări pe care le-am întâlnit doar la “taxiștii” din București. Întreb politicos un mitic taxist, de cu viță nobilă de Clujean adoptat, dacă este liber. Stop-joc, tace, mă scanează să vadă cum sunt îmbrăcat, câte bagaje am, câte șanse are să-i cad în plasă și îmi răspunde ca orice blondă proastă (nu vreau să ofensez vreo domniță blondă, dar este o categorie brevetată de blonde) cu o întrebare, până unde mergeți? Știind cu cine am de-a face, fac pe prostul și îi răspund că pînă acasă, de parcă el știa unde locuiesc eu::) Văzînd că tonul meu e unul normal, l-am pus puțin în dificultate (vorba aceea, prostul dacă nu-i fudul parcă nu-i prost destul) și revine în forță crezând că face un placaj și anihilează adversarul .. și mă întreabă dar unde locuiți dumneavoastră. Hopa începe interogatoriul specific..răspund la fel de politicos, Mănăștur. Hopa bagă barosul, mă lovește fără milă, 35 lei..sau poate sunt eu depășit de situație și când pronunți numele de Mănăștur deja ai prețul scris pe frunte? Acum ce să fac..era aproape 2 noaptea..să intru în joc să revin cu un upercut sau să cedez ..

Obosit fiind după 3 ore de gălăgie pe parcursul zborului, nu prea aveam chef de tămbălău, deși vroiam să iau atitudine față de acești impostori că altfel nu pot să-i numesc. Fac iar pe prostul..cum 35 lei, nu se mai folosesc ceasurile legale în Cluj, el zice..păi trebuie să plătesc parcarea 7 lei etc..bagă zăhărelul. Ei doamne..asta e de Bine ai revenit în Rromânica!.

Bun nu stau la teoria chibritului la 2 noaptea că vreau să ajung acasă în siguranță și să plătesc prețul care trebuie..nu să plătesc bucșile, pompa de benzină, parcarea, benzina sau neuronii unui taxist idiot. Îl ignor spunându-i că eu merg doar cu ceas și legal și-l las să saliveze în continuare, până va face cunoștință cu upercutul meu – unde-i lege nu-i tocmeală!

Bun găsesc un “U”-ist că de, tot Unica Iubire te salvează la greu, având fularul cu “U” la gât, nu în plasă ca și campionii, suntem pe aceiași lungime de undă.. pac ești liber, da și întreb cu ceas sper nu? Clar! Bun răsuflu ușurat, deci mai avem o șansă, încă miticeala nu a dat în toți taxiștii din Cluj…  Îmi urcă bagajele în mașină și plec cu zâmbetul pe buze după un prim contact cu noul Rechin mitic de Cluj.

Taximetristul “U”-ist imi dă o veste mare, campionii de hârtie au fost umiliți cu 5-0 de Rapid, credeam că încearcă să mă binedispună după ce a văzut pățania cu taxistul șmecheraș..dar nu era așa era crunta realitate:)) Chiar și împotriva arbitrilor se poate câștiga, iar unii pot să ofere o lecție de fotbal adevărat, păcat că neuronii frânarilor sunt la fel de limitați ca al taxiștilor derbedei, rechini, ilegali cum vreți să le spuneți. În fine după discuții amicale am ajuns cu bine acasă și am plătit prețul corect pentru această cursă Aeroport-Capitala Clujului de “35 de lei” – MĂNĂȘTUR!

Clujul mai are o singură șansă, clujenii sau toți oamenii de bun simț să reacționeze la aceste ilegalități până vor dispărea acești mitici de Cluj sau vor fi ignorați de societate  și se vor întoarce la casele lor!

Această întâmplare nu va rămâne fără ecou vă promit, cât de curând voi semnala acest nou fenomen la autorități, iar autoritățile dacă mai au coaie să reacționeze rapid, dacă nu data viitoare în loc de un fluturaș cu drepturile călătorului, să printeze fluturași cu ultimele tehnici de autoapărare, eliminare a taxiștilor rechini sau cum sunt autodidact o să vin gata pregătit cu bâta în valiză!

O duminică plăcută tuturor!

Ah și să nu uităm astăzi iară joacă “U” (sper să nu mai fie valabilă zicala până la capăt) în deplasare, de la ora 19 împotriva nemțenilor din Piatra Neamț.

HAIDE U!

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] în alte posturi vorbeam de rechinii din taximetrie(1 şi 2) din Cluj-Napoca, de curând a apărut rechinul cu mutații sub influența rahatului de la […]

[…] acest fel să aleagă produsul/serviciul pe care-l dorește după propriile criterii de selecție. La Cluj această regulă, cel puțin în taximetrie, este doar pe hârtie. În realitate în multe locații […]

[…] toaletă trebuie să-ți oprești respirația dacă mai vrei să ieși întreg. Apoi să eliminați rechinii de taximetriști că majoritate sunt ilegali de acolo. Puțini taximetriști decenți au posibilitatea au […]

theodoro

Atata timp cat vor mai exsita oameni care in momentul in care un taximetrist nu porneste ceasul, sa se dea jos sau sa sune la dispecerat asta va continua. SI nesimtitii de la aeroport…nu stiu dar sunt sigur ca exista….trebuie fututi cu flagrante si cu plangeri. Si atunci vor disparea…cum au disparut si rechinii de la gara sau care mai umblau acum vreo 5 ani prin CLuj cu tarifele lor speciale. In iunie ma duc si eu pe la aeroport si abia astept sa ma intorc…si sa nu-mi porneasca ceasul…sau sa ma refuze vreunul….. Bine ai ajuns in Cluj. Pam… Mai departe»