Remorcile auto – bune la orice ocazie!

Vine un timp pentru fiecare sofer in care isi va dori o remorca auto, pentru a facilita transportul anumitor marfuri. Internetul este o sursa minunata pentur a cumpara remorci auto 750 kg noi, deaorece foarte multe magazine isi pun produsele la vanzare cu detalii despre fiecare produs, iar infromatiile disponibile sunt foarte utile.

Pe piata exista mai multe tipuri de remorci, destinate domeniilor precum, transport marfuri, transport animale sau uz personal pentru transport de orice fel.

Diversele tipuri de remorci: 

Remorca tip cusca

Remorca acoperita este perfecta pentru incarcaturi de orice tip, acestea fiind de factorii externi. Remorca are o usa de acces la spate si, in general, serveste transportului de mobila sau electrocasnice. 

Remorca cu obloane

Avantajul unei astfel de remorci este acela ca poate fi cuplata la orice autoturism ce are la spate un carlig de remorcare. Are utilizare universala si poate fi acoperita la nevoie cu prelata detasabila. Capacitatea sa de incarcare variaza in functie de modelul ales. 

Remorca carosata

Acest tip de remorca auto este sigura pentru ca este acoperita si are incuietoare. Suprafata de incarcare are forma de cutie si este unul dintre cele mai populare vehicule de transport bunuri si marfa. Remorca vine dotata cu sistem de franare pentru a fi folosit in cazul in careu, cu tot cu incarcatura, are o greutate mai mare de 750 kg.

Platforma

Ceva mai complexe si utilizate in special de firmele de transport, platformele transport  sunt ideale pentru alte automobile si marfa de mari dimensiuni, dispusa in paleti. Acest tip de remorca, denumita platforma, este construita pentru a suporta greutati foarte mari, de ordinul tonelor si este prevazuta cu rampe laterale. Intalnim acest tip de remorca in ridicarea autoturismelor ramase nefunctionale pe sosea sau in urma accidentelor rutiere.

Pentru activitati casnice, gradinarit, concedii, pescuit sau mici intreprinzatori, recomandam remorcile monoax, acoperite cu prelata. Dimensiunile recomandate, sunt intre 2 si 2,5 metri lungime. Sunt remorci foarte fiabile, cu costuri de intretinere si taxe anuale neasteptat de mici. Pot inlocui cu succes o autoutilitara, fie ea si de clasa mica, pentru care vom plati impozite, taxe, asigurari chiar si de 40 de ori mai mari. Practic genul acesta de remorci, se amortizeaza in mai putin de un an, doar prin RCA, impozitul si reviziile aferente unui autoturism utilitar. 

De asemenea, este foarte important ca soferii sa retina ca fiecare categorie de permis are mentionata la final remorca auto cu care ai voie sa circuli asa ca, inainte de a pleca la drum, cel mai bine este sa aruncati un ochi pe legislatia auto in vigoare.

Acest lucru este exprimat sub forma unui raport intre masa totala a ansamblului de vehicule cu care se face transportul si masa totala maxima autorizata a remorcii. Spre exemplu, la categoria B, ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu trebuie sa depaseasca 750 kg.

Remorca auto ramane un ajutor perfect pentru gospodarie si reprezinta una dintre extensiile cele mai utile pentru un autoturism, deoarece foloseste scopului de a transporta obiectele intr-un mod mai sigur.

(Visited 67 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments