Auto & Moto,  Clujul de langa noi

Retro Parada Primaverii la Cluj

_DSC4856Retromobil Club România (RCR), asociaţia naţională a posesorilor şi restauratorilor de vehicule istorice împreună cu Primăria Cluj-Napoca și Cora Cluj au organizat astăzi RETRO PARADA PRIMĂVERII. Această manifestare care se ține de ani de zile la noi în țară, își propune să prezinte publicului mai multe automobile vechi păstrate într-o stare bună de funcționare de către iubitorii retromobilelor. Automobilele participante au fost expuse pe platoul din Piața Unirii ( între orele 9.30 şi 11.30), urmată de o paradă prin centrul oraşului, cu punct terminus în parcarea de la Cora (între orele 12-13.30).

România se află în topul primelor zece ţări din Europa care au introdus automobilul şi este a şasea ţară care a organizat curse de automobile. În România, însă, nu există un Muzeu al Automobilului iar Retromobil Club Romania este un adevărat muzeu pe patru roţi, ori de cate ori organizează un eveniment.

Retromobil Club România (RCR), asociaţia naţională a posesorilor şi restauratorilor de vehicule istorice, a luat fiinţă la Bucureşti în 1998 după modelul asociaţiilor similare din ţările cu tradiţie în domeniu, şi îşi desfăşoară activitatea sub înaltul patronaj al MS Regele Mihai. Membrii RCR deţin peste 500 de vehicule istorice fabricate în perioada 1901-1981, restaurate şi conservate în perfectă stare de funcţionare, sunt originale şi întrunesc criteriile de atestare ale FIVA (Federaţia Internaţională a Vehiculelor Vechi). Din 2003 RCR este  membru  FIVA , ceea ce îi conferă statutul de autoritate naţională FIVA.

De 15 ani RCR a devenit o prezenţă obişnuită pe scena automobilismului românesc şi s-a extins, ajungand să aibă filiale în 16 judeţe, cu un număr total de peste 300 de membri. La Cluj gala automobilelor de epocă doreşte să devină o manifestare de tradiţie care să promoveze şi să încurajeze publicul larg să privescă maşinile de epocă în dimensiunea lor culturală.

Mai jos puteți vedea câteva fotografii de la acest eveniment.

Sursă info:

retromobil.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments