Cultura & Media,  Externe,  IT,  WWW

RIP Dropbox, welcome Mega – update

Rip_Dropbox_welcome_ Mega_cuibus_blog_transylvania_romaniaKim Dotcom, fondatorul megaupload a lansat de curând cel mai tare cloud gratuit care există pe piață. Chiar dacă mulți îl acuză că se vrea un nou tip de piraterie, deocamdată acest serviciu respectă toate regulile la fel cum le respectă și Dropbox, G Drive și alte servicii de genul acesta. Pe deasupra fiecare client are un spațiu de 50 de GB deloc neglijabil pentru zilele acestea, iar pe deasupra oferă un serviciu de criptare a fișierelor, așa că nu se vor mai putea deschide de către cei care le copiază doar dacă proprietarii fișierelor le trimite și cheia de criptare. Mulți afirmă că va apărea cât de curând o platformă unde se vor schimba aceste chei și astfel caruselul megaupload va fi iarăși funcțional, legal și sigur între utilizatori. Nu sunt pro piraterie și nu cred că acest serviciu de cloud va duce la o creștere a pirateriei mai mare decât este în prezent, dar va ajuta cu siguranță să facem un backup rapid când nu avem la îndemână un hard extern.. Singurul dezavantaj pe care l-am văzut până a cum a fost acela referitor la parolă, că nu o poți schimba și mai rău nu o poți recupera în cazul în care o pierzi. Deci mare grijă să vă amintiți parola! Dacă nu vă ajung cei 50 de GB, MEGA vă oferă mai mult spațiu la prețuri corecte: 10$/lună pentru 500 GB, 20$/lună pentru 2 TB și 30$/lună pentru 4 TB. Dropbox de exemplu are niște prețuri mult mai mari 9.9$/lună pentru 100GB, 19.9$/lună pentru 200 GB sau 49.9$/lună pentru 500 GB.

Chiar dacă în primele zile mergea destul de greu site-ul din cauza înregistrărilor masive, astăzi a început să meargă foarte bine am putut să urc aproximativ 1Gb de informație în 2 minute..cu Dropboxul ajungeam la pensie.

Deci RIP Dropbox, Welcome Mega!

UPDATE>
Câteva filmulețe de la lansare:

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Radu Fizesan

mie imi the multe erori mega asta. uploadez fisiere ce nu se incarca, dau sa descarc si nu merge, acum cateva zile nu incarca deloc, acuma cand cum vrea. asteptam si varianta de soft si folder gen dropbox, nu doar online.