Reenactment,  Turism

ROMA 2767

_DSC6738Zilele acestea am participat cu mai mulți prieteni, membrii în Asociația Culturală OMNIS BARBARIA din Satu Mare, lângă care s-au alăturat și alți daci liberi la NATALE DI ROMA, care aniversează 2767 de ani de la nașterea Romei. Cu această ocazie Gruppo Storico Romano s-a pregătit foarte bine pentru a prezenta publicului prezent în centrul Romei diverse manifestări care aveau loc în antichitate. Anul acesta au participat peste 1600 de reenactori din 42 de asociații culturale din 9 țări europene. România a fost reprezentată de 4 grupuri: OMNIS BARBARIA din Satu Mare, Nimfe dacie, Zalău și Legio XIII Gemina și Lupii Apoulonului din Alba Iulia.

Țin să precizez că toate manifestările din acest an au fost realizate din fonduri private, primăria din Roma și politicienii nu s-au implicat cu nimic pentru a sprijini acest eveniment de recreere istorică!

Mai jos puteți urmări mai multe fotografii (realizate de către Diana Vlaicu și subsemnatul) și câteva înregistrări de la acest eveniment important pentru lumea Reenactmentului.

Mai multe fotografii găsiți pe FACEBOOK.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments