Industria Alimentara

ROMÂNIA – LOCUL 6 ÎN EUROPA ÎN CEEA CE PRIVEŞTE CONSUMUL DE BERE

artid_1218176711.jpg

Românii sunt printre cei mai mari consumatori de bere din Europa. Anual, fiecare român bea de trei ori mai multă bere decât vin, adică 89 de litri de bere. Potrivit datelor Asociaţiei Patronale, Berarii României, ţara nostră ocupă locul şase în Europa în ceea ce priveşte consumul de bere.

Consumul de bere a crescut în România cu peste 10 procente compartiv cu anul trecut. Un român bea anual 89 de litri de bere. Ţara noastră pe locul şase în Europa la acest capitol. Pe primele poziţii se află cehii cu 161 de litri de persoană, nemţii cu 118 litri şi austriecii cu un consum de 111 litri de bere de persoană.

Cei care au contribuit foarte mult la această creştere spectaculoasă a vânzărilor de bere sunt tinerii. Ei se îndreaptă tot mai mult spre această băutură pentru că este mai ieftină, susţin specialiştii din domeniu. Şi cum majoritatea românilor cumpără de cele mai multe ori în funcţie de preţ, berea la PET are foarte mare succes. Aceasta este bine vândută mai ales în ţările din estul Europei. În topul acestui clasament se află ruşii, în timp ce la polul opus sunt germanii.

Reprezentanţii producătorilor de bere din România estimează că tendinţa din ultimii ani se va menţine şi în perioada următoare. Anul trecut, vânzările producătorilor de bere de pe piaţa autohtonă au depăşit un miliard de euro.

Sursa Antena 3.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments