Life & Inedit,  Love you Romania

Romania are cei mai fericiti copii din lume

romani_fericiti_copii_cluj_usamv_cluj_cuibus_blog_foodnewsJacobs Foundation a realizat un studiu asupra tinerilor din mai multe țări. Potrivit acestui studiu, copiii români se declară cei mai fericiți din lume! Încă odată este dovedit că bunăstarea materială nu este o garanție pentru fericire. Studiul a fost realizat în 15 ţări, iar numărul de subiecți a fost de peste 50.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. În urma analizelor rezultate din chestionarele efectuate a reieșit că cei mai fericiți copii sunt cei din România, Columbia și Turcia, iar minorii din Coreea de Sud sunt cei mai nemulțumiți.

Acest studiu a fost realizat în 2 ani sub denumirea de „Children’s World”, solicitat de Jacobs Foundation. Scopul acestui studiu este de a folosi informaţiile obţinute în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor din întreaga lume, deși indirect se crează premizele pentru a avea niște copii nemulțumiți dacă e să ne luăm după acest studiu. Studiul a a luat în calcul eșantioane reprezentative de școli din Algeria, Columbia, Estonia, Etiopia, Germania, Israel, Nepal, Norvegia, Polonia, România, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Turcia și Anglia și a urmărit aspectele cheie ale vieții lor. Acestea au inclus viața de familie și casa lor, prietenii, banii și posesiunile, viața școlară, locală, utilizarea timpului, bunăstarea personală, opinii privind drepturile copilului, precum și fericirea lor de ansamblu.

Copiii care cresc în condiţii de bunăstare sunt foarte pretenţioşi şi devin mult mai repede nemulţumiţi…În Germania, copiii nu sunt atât de motivaţi să înveţe. Aici un televizor cu ecran mare şi o consolă de jocuri în camera copiilor sau o bicicletă nouă contribuie mai degrabă la fericirea copiilor. Copiii din Africa sau Asia sunt mulţumiţi adeseori când primesc zilnic ceva de mâncare şi când pot merge la şcoală. ” – Psihologul german Klaus Seifried

Cine vrea să lectureze acest studiu în totalitate o poate face pe isciweb.org.

În același timp vă recomand să vizionați Happy Movie, că se leagă mult de studiul de mai sus, chiar dacă se merge mai mult pe adulți.

Sursă info:

Theconversation.com și isciweb.org.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments