Fuck the system

România, pe locul 53 în topul mondial al nivelului de trai.

romania_pe_locul_53.jpg

Sursa foto : internationalliving.com

Revista “International Living” a publicat un top al celor mai bune ţări din punct de vedere al calităţii vieţii, prin aceasta înţelegându-se costul de trai (15%), cultură şi hobby-uri (10%), economie (15%), mediu (10%), libertăţi (10%), sănătate (10%), infrastructură (10%), securitate (10%), climă (10%). Așa cum era de așteptat România nu se află printre primele…sunt alte domenii la care suntem fruntași (prostituție conform studiului “Sex work in Europe”, numărul de bolnavi etc.) Pe locul I în top se află Franţa, apoi Australia şi Elveţia. Următoarele poziţii în top 10 sunt ocupate de Germania, Noua Zeelandă, Luxembourg, Statele Unite, Belgia, Canada şi Italia. Australia este un loc pe care și pe mine personal mă atrage foarte mult și nu doar pentru a te retrage după pensionare, datorită vieţii echilibrate, climei temperate, plajelor vaste şi peisajelor deosebite. Totodată, persoanele cu diplomă de facultate îşi vor găsi un loc de muncă, pentru că economia australiană profită de pe urma boom-ului asiatic.
În Elveţia totul funcţionează. Există fiabilitate, calitate, discreţie, punctualitate, siguranţă şi linişte. În Elveţia se vorbesc 5 limbi străine. În Noua Zeelandă se găsesc cele mai frumoase peisaje din lume. Mai mult, pentru tinerii licenţiaţi şi aflaţi la începutul unei cariere, Noua Zeelandă este locul perfect. Există un nivel foarte scăzut al ratei criminalităţii, iar sărăcia e un fenomen. Romania e flancată de Republica Dominicană și Insulele Cayman..nu cred că mai sunt necesare alte comentarii despre poziția țării noastre..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Menthol

In orice caz, Romania e o tara moarta! Din toate punctele de vedere: sanatate, cultura, bani, spor natural…tot! De vina ar fi conducerea, apoi mentalitatile romanului. Natura romanului.

Gratiela

Nu ai inteles ce am vrut sa zic in legatura cu pozele. In fine. Bravo pentru cele doua proiecte. Din pacate insa, asta e marea problema a Romaniei in general, faptul ca ne definim ca popor prin putinii oameni de valoare pe care ii avem, si nu prin caracterul general. Strainii cand se gandesc la Romania stiu de Nadia, Hagi, Brancusi si Eliade. Si in rest..mai stiu ca suntem un neam de hoti. Nu avem nimic altceva sa scoatem la inaintare decat cateva personalitati. Din pacate ei isi fac reclama doar lor, nu noua ca popor. Pe noi nu ne… Mai departe»

Gratiela

Poate ca ar fi mai bine sa ne “laudam” cu ce facem bine, nu sa promovam si publicam nulitati. Cat despre lauda, da-mi voie sa imi pastrez parerea. Daca ai nevoie de un exemplu de argument care sustine ideea mea, iacata-l: pe profilul tau de pe couchsurfing, toate cele cateva poze pe care le ai sunt intitulate “Eu cu x-ulescu”, “Eu in locul cutare”, “Eu in orasul nu stiu care”, “Eu”, Eu, eu, eu. Ignorand faptul ca e de la sine inteles ca pe profilul tau pui poze cu tine, nu cu vecinul, nici cu colega de birou, si astfel… Mai departe»

anonim

Tocmai din cauza ca nu ne laudam cu binele facut, ci ne impingem numele in fata cand e vb de o mediocritate, de aceea ne vede lumea asa. Exact asa cum ne prezentam :-)

Gratiela

mi-a sarit ceva in ochi, era sa ma orbeasca: “sa faca si altii macar atat cat am facut eu pt Ro..”
oi fi eu foarte ignoranta, dar sincer ma indoiesc ca au auzit de tine mai mult de 1% din romani. si din astia 1%, nu stiu cati au si rabdare sa rasfoiasca prin blogul tau doldora de interese mai mult sau mai putin pornografice, microbiste, automobiliste, publicitare, etc, in cautarea celor cateva in care iti lauzi patria.

si asa, ca trasatura de caracter, lauda de sine nu miroase-a bine.

anonim

tara iti multumeste pentru critica :-) Avem nevoie de osul pus la lucru, nu de clasamente aiurea. Si in orice caz nu de mii de romani care se plang ce bine e in afara. Noua Zeelanda in sus si-n jos.. si Romania are peisaje minunate, dar nu ne asteptam sa le vezi dintr-un stadion de fotbal !
Eu zic ca ne meritam soarta.

anonim

daca tot injuri in asa hal Romania, de ce nu pleci din tara ? Este evident ca ai fi mai fericit in alte parti ! Avem destui carcotasi care stau pe margine, dar nu de asta avem nevoie !!