Economie

S-a lansat Revista de Economie Sociala

Modelul Economiei Sociale în Romania lansează Revista de Economie Sociala

In cadrul proiectului POSDRU/69/6.1/S/33490 Modelul Economiei Sociale in Romania, Asociatia Alternative Sociale, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Academia de Studii Economice din Bucuresti, a lansat de curand primul numar al Revistei de Economie Sociala.

Revista de Economie Sociala incurajeaza abordari inovatoare, inter si transdisciplinare, pentru dezvoltarea economiei sociale, reunind perspective teoretice din mediul academic si de cercetare cu perspectivele practice ale organizatiilor profit si non-profit din Romania, dar si din strainatate, ale expertilor din intreprinderile sociale si din administratie.

“Revista de Economie Sociala se doreste a fi un cadru de promovare, reflectie si dezbatere a temelor de interes pentru domeniul economiei sociale. Astfel, revista isi propune sa creasca nivelul de informare si intelegere a acestui domeniu prin oferirea unei game variate de informatii, sub forma de articole, interviuri, studii de caz, recenzii de carte, pentru toti acei interesati de acest domeniu. Pentru persoanele implicate în economia sociala, reiteram invitatia de a impartasi din experienta lor, scriind articole, descriind experiente si bune practici, care sa vina in sprijinul persoanelor care vor sa puna bazele unei forme de economie sociala sau sa dezvolte una deja existenta”, a declarat dna. conf.univ.dr. Daniela-Tatiana Soitu, Redactor Sef, Revista de Economie Sociala.

Primele 12 numere ale revistei, tiparite in cate 500 de exemplare, vor fi distribuite gratuit profesionistilor implicati in domeniul economiei sociale din Romania si strainatate. Revista va fi distribuita si pe baza de schimb international in biblioteci universitare din intreaga lume. Varianta electronica a revistei este accesibila gratuit pe site-ul Asociatiei Alternative Sociale.

Din Consiliul stiintific si editorial al Revistei fac parte: Michael Cernea, Universitatea George Washington, SUA; Nicu Gavriluta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Romania; Catalin Ghinararu, INCSMPS, Bucuresti, Romania; Moshe Idel, Universitatea Ebraica din Jerusalem, Israel; Silviu Negut, Academia de Studii Economice, Bucuresti, Romania; Mariana Iovitu, Academia de Studii Economice, Bucuresti, Romania; Vasile Isan, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Romania; Pobeda Loukanova, Institutul de Cercetari Economice, Veliko Turnovo University, Bulgaria; Antonio Maturo, Universitatea `Gabriele D`Anuzio` Chieti-Pascara, Italia; Mircea Mocanu, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Romania; Mona Maria Pivniceru, Consiliul Superior al Magistraturii si Curtea Suprema de Justitie, Romania; Marius Cristian Neacsu, Academia de Studii Economice, Bucuresti, Romania; Nadji Rahmania, Universitatea Lille l, Franta; Contiu Tiberiu Cristi Soitu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, România.

Printre temele abordate în revista se numara: istoria si originile economiei sociale; solidaritatea sociala si antreprenoriatul; democraţia participativa/ active citizenship; justitia sociala; incluziunea sociala; liberalismul si solidaritatea creştina; binele individual – binele social; responsabilitatea individuala – responsabilitatea sociala; autonomia individuala – sociala; conflicte si cooperare societala; forme de economie sociala si practici; familia – ca unitate a structurii sociale; miscarea cooperatista europeana contemporana (dezvoltarea durabila; lupta impotriva saraciei; coeziunea sociala; ocuparea deplină); experiente locale, regionale si nationale in domenii ale economiei sociale;  experiente si practici de formare in domenii ale economiei sociale etc.

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Asociatia Alternative Sociale, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Academia de Studii Economice din București,  implementeaza proiectul Modelul Economiei Sociale in Romania din martie 2011. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2010 – Axa Prioritara 6: Promovarea Incluziunii sociale si este parte a Programului de tara pentru Romania 2010-2012 al PNUD. Proiectul sprijina grupurile dezavantajate si, in mod special, persoane de etnie Roma, persoane cu dizabilitati, tineri postinstitutionalizati si persoane beneficiare de venit minim garantat/ de insertie sa devină independente pe o piata a muncii flexibila.

Sursa: www.romaniapozitiva.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments