Advertising

Sanatate si stare de bine #1

b12Vitamina B12 si rolul ei in organism

Cand vine vorba de sanatatea noastra, nu trebuie sa ne multumim cu jumatati de masura, niciodata! Atunci cand organismalului nostru ii lipseste ceva, el trage un semnal de alarma si se manifesta asa cum stie el mai bine: stari de oboseala, greata, ameteli etc.

Iar atunci cand aceste lucruri de intampla, trebuie sa luam masuri si sa ne tratam asa cum trebuie, daca vrem sa avem parte de sanatate si stare de bine.

Astazi vorbim despre vitamina pe care corpul nostru nu o produce in mod natural: este binecunoscut faptul ca organismul nu poate produce vitamina B12, dar are nevoie de aceasta pentru a-si pastra ritmul normal al functiilor vitale. Cum aceasta nu este produse de organism, apare nevoia noastra de a introduce in dieta alimente care contin vitamina B12.

Si inainte de a trece la concluzii pripite, da-mi voie sa iti exclud, pentru inceput, varianta medicatiei. Da, si aceasta varianta este acceptata, dar doar in cazuri mai ample si prescrise de catre medic.

Noi putem lua necesarul de vitamina B12 naturala, din alimente precum carne, peste, oua si lactate. Atentie insa, aceste alimente trebuie introduse in alimentatia zilnica, iar mesele trebuie sa respecte aceleasi intervale orare in fiecare zi – ceasul biologic va fi reglat, iar metabolismul functioneaza normal, daca nu se fac excese. Si neaparat: la orice masa sa nu va lipseasca legumele proaspete sau foarte putin procesate (fierte la abur).

Beneficii vitamina B12

Beneficiile pe care aceasta vitamina le are nu sunt deloc de neglijat: cu ajutorul B12 ne furnizam energia necesara organismului, protejeaza inima si intregul sistem cardiovascular, influenteaza sanatatea oaselor, previne deteriorarea nervilor intarind invelisul de protectie al acestora, ne influenteaza starea de spirit in bine, protejeaza sanatatea creierului si intarzie efectele imbatranirii din interior.

Contraindicatii vitamina B12

Nu s-au asociat, la oamenii sanatosi, efecte adverse cu consumuri mari de vitamina B12 (din alimente sau suplimente), deoarece este eliminata rapid prin urina. Totusi, persoanele astmatice pot avea reactii alergice, de aceea este recomandat sa cereti sfatul medicului inainte de a incepe un tratament cu vitamin B12.

Pentru o sanatate de fier si stare de spirit buna, va recomand sa aveti o alimentatie echilibrata, sa beti multa apa sis a practicati, macar 30 de minute pe zi, sport.

Va urez sanatate si stare de bine!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments