Cultura & Media

Sărbătoarea dacilor

daci.jpg

Un fost membru al unei celebre trupe rock va concerta de Ziua Dacilor.

Orăştienii vor avea parte de un sfârşit de săptămână plin de evenimente artistice şi culturale prin care vor fi celebrate “Ziua Recoltei”, “Sărbătoarea Dacilor” şi “Ziua Oraşului Helmstedt” din Germania, înfrăţit cu municipiul hunedorean.
Manifestările vor debuta mâine, la ora 10, în Piaţa Cetăţii, cu o expoziţie cu vânzare de legume, fructe, un târg al meşterilor populari, un concurs de creat figurine din legume şi fructe şi un spectacol al membrilor Consiliului Local al Copiilor Orăştie. Pe tot parcursul serbării, orăştienii vor putea cumpăra mici şi bere de la standurile special amenajate, iar la ora 13 va avea loc un concurs pe teme de istoria dacilor la Casa de cultură din localitate.
Duminică, în Piaţa Cetăţii se vor desfăşura, începând de la ora 11, jocurile dacice, simularea unei bătălii daco-romane, un simpozion pe teme de istoria dacilor, un spectacol dedicat oraşului german Helmstedt, spectacole folclorice, proiecţia documentarului “Mărturii din templul lui Zamolxis”, recitaluri de muzică pop şi hip-hop. Cele două zile se vor încheia cu recitalul irlandezului Tom Ross, fost membru al trupei Status Quo, şi un foc de artificii.

Sursa Hunedoreanul.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments