Advertising

Scopul evaluarilor privind siguranta la locul de munca?

Evaluarea locului de munca

Siguranta_la_locul_de_muncaEvaluarea la locul de munca este benefica pentru determinarea zonelor in care oamenii vor trebui sa poarte imbracaminte si halate de protectie. Aceasta evaluare poate fi efectuatain interiorul companiei sau realizate de o firma privata de evaluare a sigurantei.

Evaluarea la locul de munca ar trebui sa identifice domeniile in care angajatii sunt expusi riscului de contaminare de la pericolele industriale, precum si identificarea a ceea ce ar fi pericolul respectiv. Beneficiul acestor informatii poate fi folosit pentru a descoperi zonele in care trebuie sa se poarte imbracaminte si halate de protectie.

Imi este cald atunci cand portimbracaminte de protectie. Este acest lucru stres termic?

Stresul de la caldura

Unii angajati care lucreazain zonele caldesi poartaimbracaminte de protectie completa au aratat, uneori, simptome de “stres termic.” Stresul termic se caracterizeaza prin simptome care implica fie un accident vascular cerebral de la caldura sau epuizarea de la caldura.

Vor exista simptome de dureri de cap, ameteli, piele umeda, si incapacitatea organismului de a se raci. In conditii severe, aceasta poate duce la greatasi varsaturi.

Prin urmare, este esential sa se incurajeze angajatii care lucreazain imbracaminte de protectie completasa se mentina hidratatisi a poarteimbracaminte cu greutate redusa pentru a preveni aceste simptome.

Cum pot spune ce costum de protectie este adecvat pentru un anumit pericol?

ABC-ul de pericole chimice

EIP trebuie selectat pe baza pericolelor specifice prezente intr-o situatie data. EPA identifica patru niveluri de ansambluri de protectie chimica pentru a raspunde la scurgerile de substante chimice:

Nivel A de protectie – este utilizat atunci cand contaminanti sunt prezenti, care necesita cel mai inalt grad posibil atat de protectie respiratorie cat si a pielii. Acest ansamblu include utilizarea unei masti care furnizeaza atmosfera, cum ar fi un aparat respirator autonomsi un costum incapsulat de protectie chimica totala.

Nivelul B este utilizat atunci cand contaminanti sunt prezenti, care necesita acelasi grad de protectie respiratorie ca nivelul A, dar un grad mai mic de protectie a pielii, cum ar fi un costum de stropire, care nu este incapsulatin totalitate sau etansat la gaze.

Nivelul C implica acelasi grad de protectie a pielii ca nivelul B, dar un grad mai mic de protectie respiratorie, care include aparate respiratorii de purificare a aerului.

Nivelul D ofera protectie impotriva riscurilor normale de la locul de muncasi nu este conceput pentru a proteja impotriva riscurilor chimice. Echipamentele pot include ochelari de protectie, casti, cizme cu varf de otel degete si manusi de lucru din piele.

Care este unul dintre motivele pentru neconformare?

Imbracaminteasi vestele de protectie

Imbracamintea de protectie care este purtata pentru perioade lungi de timp la locul de munca ar trebui sa fie confortabil de purtat.

S-a descoperit ca o cauza importanta de nerespectare a normelor de imbracaminte de protectie este incapacitatea lucratorilor de a se simti confortabili. Un exemplu clasic este vesta de siguranta a traficului, purtatain intersectiile periculoase si aglomerate. Vesta de siguranta rutiera poate fi limitatasi constransa, dar masuratorile corespunzatoare si detaliile de dimensiuni pot elimina acest sentiment inconfortabil. Acest lucru poate fi remediat prin achizitionarea de imbracaminte de protectie de siguranta de o calitate superioara, precum cea de la Limarom. Acest lucru este in special important atunci cand un costum complet, precum halate si salopete, este purtat..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments