Clujul de langa noi,  Stiinta & Sanatate

Se cauta vegetarieni/vegani

veggies-se_cauta_vegetarieni_la_clujSe cauta vegetarieni/vegani de peste 5 ani, pentru un studiu stiintific cu privire la evaluarea comparativa a riscului de cancer la vegetarieni, vs. omnivori.
Voluntarii trebuie sa fie dispusi sa doneze 4 ml de sange, care vor fi analizate pentru a descoperi caracteristici genetice mai frecvente statistic in functie de alimentatie.
Explicatii mai amanuntite sunt in fisierul atasat.
Studiul este condus de Dr. Ioana Berindan-Neagoe, UMF Cluj.

Recoltarile au loc la laboratorul privat Synevo, in intervalul orar 8-11,
dar trebuie sa fiu anuntata pentru a putea prelua proba care trebuie procesata in maxim 30 de minute.
Cei dispusi sa participe, va rog sa ma anuntati inainte la e-mailul braicucornelia@yahoo.com, sau la tel. 0754-303833

Studiul se refera la evaluarea profilului molecular al pacientilor cu cancer, care au fost diagnosticati si tratati in mai multe clinici din lume : USA, Italia, Romania
Profilul molecular reprezinta nivelul de expresie in timp real al genelor ce formeaza genomul uman dar si al altor gene de tip necodificant.
Grupul cu care colaboram este expert pe non-protein codifying genes respectiv microRNA -uri si lnc RNAs .
MicroRNAs sunt secvente de 19- 24 nucleotide care regleaza mecanismele genetice fiind implicate in toate procesele fiziologice precum si in toate patologiile cunosctute, in mod special in bolile cronice netransmisibile: cancer, boli cardiovasculare, obezitate, diabet
Studiul nostru va demonstra ca anumite miRNAs endogene sunt alterate, modificate ca urmare a consumului de carne de catre pacientii care au dezvoltat o tumora maligna.
De asemenea incercam sa aratam ca exista si anumite miRNAs exogene care se regasesc la acesti pacienti si care pot provoca aceasta patologie.

Determinarile facute anterior au relevat faptul ca persoanele care nu consuma carne, nu prezinta aceste miRNA modificate , ci valorile lor sunt in parametri normali deci sansa de a dezvolta un cancer ca urmare a consumului de carne este inexistent.

Este primul studiu de acest fel in lume, desi exista alte studii care fac referire doar la pacientii cu cancer. Pana acum nimeni nu a comparat cele doua populatii , omnivori si vegani/vegetarieni

Rezultatele vor fi publicate si aportul voluntarilor vegani/vegetarieni subliniat in publicatie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments