Divertisment

Seara de caricaturi și portrete

Seara de caricaturi și portrete este un eveniment ARTileria care oferă clujenilor acces la arta tradițională. Graficienii ARTileriei pleacă de la premiza că arta nu e doar pentru artiști, e pentru toată lumea şi că se poate manifesta oriunde. Evenimentul va avea loc în data de 10 mai între orele 20-23:30, la Cluj-Napoca, pe str. Baba Novac, nr. 30. Puteți confirma prezența voastră pe pagina lor de pe Facebook .  ARTileria este o asociaţie culturală înfiinţată în luna mai, 2010, care se ocupă în special cu proiecte mai puţin convenţionale. ARTileria a luat fiinţă pentru că există o mulţime de proiecte culturale prea pretenţioase sau fără substanţă. Membrii acestei asociaţii propun o abordare într-o manieră cât mai accesibilă a oricărei activităţi care are un potenţial cultural şi social educativ.
Concret, scopul Asociaţiei Culturale „ARTileria” este organizarea de manifestări cultural-artistice în vederea promovării imaginii comunităţii locale, regionale şi naţionale. În aceeaşi măsură ne preocupă educarea şi formarea tinerei generaţii pentru promovarea creaţiei originale. Denumirea asociaţiei spune despre ARTileria că este reponsabilă cu găsirea de soluţii pentru a schimba anumite situaţii şi contexte sociale prin intermediul artei. Mai exact acestă organizaţie foloseşte mediul vizual pentru a transmite mesajul său. Până în acest moment ARTileria a demonstrat că arta şi activităţile de creaţie nu sunt rezervate unei categorii restrânse a comunităţii, în speţă artiştii vizuali. Arta este o formă de comunicare şi de relaţionare între oameni ce fac parte din categorii sociale foarte diferite care pot lua parte la procesul creaţional fiind o sursă de inspiraţie sau chiar o resursă de creativitate. Segmentul de text „ART” este scris cu majuscule tocmai pentru a lamuri o potenţială problemă de întelegere a obiectivelor acestei asociaţii și pentru a nu duce la o falsă asociere.
Motto-ul „Atragem cu idei” este, la fel ca „ARTileria” , un joc de cuvinte, putând fi descompus ca „tragem şi atragem cu idei”. Asociaţia Culturală „ARTileria” atrage din ce în ce mai multe persoane în rândurile sale prin promovarea unor alte forme de comunicare artistică, unor contexte care se află în acest moment în afara sferelor de exprimare ale celorlalte asociaţii culturale naţionale sau locale.

Mai multe detalii găsiți pe website-ul oficial: ARTileria..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments