Clujul de langa noi,  Life & Inedit,  WWW

Selectie de familii pentru Habitat Cluj

habitat_cluj_selectie_familii_nevoiase_cuibus_blog_transilvaniaMă bucură faptul că mai există acțiuni de calitate și în Cluj. Două familii cu venituri reduse din Cluj vor avea șansa de a beneficia de o locuință Habitat for Humanity, o asociație non-profit care construiește case simple, decente și accesibile. Familiile pot aplica până pe data de 30 aprilie 2013. Voluntarii Habitat for Humanity vor construi anul acesta patru case în a șasea comunitate pe care o ridică în județul Cluj; construcțiile vor începe săptămâna viitoare în comuna Chinteni. Două dintre familiile care vor beneficia de aceste case au fost selectate deja, dintre familiile care aveau cereri mai vechi depuse la Habitat for Humanity Cluj.

Celelalte două vor fi alese dintre familiile care își vor depune dosarul până în 30 aprilie, pe baza acelorași criterii de selecție. Pentru a beneficia de o casă Habitat, familiile trebuie să fie legal constituite, să aibă 4 sau 5 membri și fie să nu dețină o locuință, fie locuiesc în una care nu poate asigura un trai decent.
Criteriile de selecție: nevoia și urgența unei locuințe (faptul că, în prezent, familia locuiește într-un spațiu impropriu), disponibilitatea de a-i ajuta pe alții (familiile vor face ore de voluntariat pe șantierul din Chinteni) și existența unui venit constant, care să asigure plata unor rate la costul subvenționat al casei, fără profit sau dobânzi, pe o perioadă de maxim 20 de ani.
Cererile pot fi depuse la sediul organizaţiei, pe Str. Dorobanţilor nr.76, bl.Y5, ap.3, Cluj-Napoca, între 09:00-16:00.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul HabitatCluj.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments