Love you Romania,  Sport

Sorana Cirstea este in finala de la Toronto

sorana_cirstea_tenis_toronto_cuibus_blog_transilvaniaAstăzi am urmărit cu sufletul la gură meciul dintre tenismena noastră Sorana Cârstea și chinezoiaca Na Li,numărul 5 mondial. A fost un meci foarte disputat și mi-a plăcut că Sorana a jucat foarte inteligent, chiar dacă lăsa impresia că pierde revenea în momentele cheie ale meciului. În turneul Rogers Cup din Toronto, Canada, dotat cu premii totale de 2.369.000 de dolari, românca s-a calificat sîmbătă seara în finală după ce a dispus cu 6-1, 7-6 (5) de chinezoaica Na Li. Dacă primul set, a fost fără istoric, asiatica a preluat iniţiativa și a condus în setul doi cu 4-1 şi 5-2, dar românca a revenit imediat. A cîştigat patru ghemuri consecutive şi a servit pentru meci.

A avut 40-15, două mingi de meci, dar Na Li a reuşit breakul. În tie-break, începutul părea să-i surîdă tot chinezoaicei. Conducea cu 4-1. Cîrstea a egalat însă la 5 şi apoi a profitat de greşelile numărului 5 mondial. Meciul s-a terminat printr-o dublă greşeală a chinezoaicei.

A fost a patra jucătoare din top 15 pe care Sorana a învins-o în turneul de la Toronto şi a treia din top 10 după Caroline Wozniacki (10 WTA), Jelena Jankovici (14 WTA), Petra Kvitova (7 WTA) şi Na Li (5 WTA).

În finală, Sorana a câștigat 213.000 dolari şi 620 pencte WTA și  o va întîlni pe învingătoarea dintre numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, şi poloneza Agnieszka Radwanska, numărul 3 WTA.

 

carstea

HAI SORANA! HAI ROMÂNIA!

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments