Cultura & Media

Torneo Marozzo 2010

dsc_0043.jpg

Mai multe fotografii găsiți în albumul Torneo Marozzo 2010

Săptămâna trecută am participat în Italia la un turneu naţional de scrimă antică şi medievală. Au fost mai multe probe pe lângă spada dreaptă, spada cu scut rotund, lance scut, doar lance, pumnal şi spadă şi spadă cu scut mic din fier îmi scapa numele lui acum.
Distracţia şi fair-play-ul au fost pe primul loc, deşi au mai fost aprox. 5 oameni din 200  mai agresivi şi la limita regulamentului în timpul bătăliilor. Concursul s-a desfăşurat la Spinello, lângă Cesena, într-o zonă gen Băişoara să zic aşa, unde este un complex mare sportiv, săli de sport, terenuri de fotbal, rugby, tir etc.
Deşi obiectivul meu era să obţin doar un punct am reuşit mult mai mult:D. Dacă în prima zi am cam luat-o pe coajă deoarece am picat cu nişte concurenti foarte buni şi am pierdut de 4 ori şi am câştigat doar odată. Duminica mi-am revenit şi la luptele cu scutul m-am descurcat mult mai bine, obişnuit fiind cu scutul dacic:D, am eliminat concurenţi care faceau de 7-8 ani acest gen de lupte şi am ajuns până în sferturile de finală la proba cu lance şi scut. Deşi pare ca e greu de luptat aşa..se poate foarte bine mai ales la lupta în 2. Am fost eliminat de un amic din Legio XII Fulminata care a câştigat această probă. Per total am făcut cele mai multe puncte din Cesena, la primul turneu la care am participat. Sunt mai mult decât mulţumit. Urmatoarea iesire o sa fie la inceput de iunie dar e mai mult o vacanta presarata cu lupte:D
Să auzim numai de bine..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments