Guest-post,  Sport

Un nou gen de dependenta: Pariurile sportive

pariuri_dependenta_jocuri_de_noroc_Teglas_Adrian_cuibus_blog_transilvaniaPariurile sportive: Deja un fenomen international de mult timp, pariurile sportive au ajuns o moda, fiind promovate tot mai mult, iar casele de pariuri devin din ce in ce mai influente. In ultimii ani acest fenomen a ajuns celebru si in Romania, fiind promovat puternic de ziare, publicatii online si mai nou chiar de cluburile sportive care sunt sponsorizate de casele de pariuri in cauza.

Daca pe vremuri era la moda sa bagi bilete la loto sau pronosport, acum e cool sa mergi la o casa de pariuri si sa-ti pui acolo banii de paine in speranta ca te vei imbogati peste noapte. La felul cum au evoluat pariurile in ultimii ani, fiecare orasel, oricat ar fi el de mic numara cel putin doua case de pariuri.

Mafia pariurilor: O organizatie care actioneaza foarte discret, aranjand unele rezultate in competitii de mica anvergura, iar uneori implicandu-se chiar si in competitiile de rang inalt. Este imposibil sa nu ne dam seama ca mafia pariurilor are radacini adanci infipte printre echipele de fotbal, cand unele dintre cele mai mari echipe din lume sunt sponsorizate de case de pariuri prestigioase. De cate ori nu ti s-a intamplat sa pariezi o suma mare de bani pe un meci aparent sigur, care mai apoi s-o pierzi? Pai afla ca poate pe acel meci a pariat mai multa lume sume mari de bani, iar mafia pariurilor e posibil sa fi intervenit.

Am ajuns si la cea mai importanta parte a articolului, si anume o problema care ne framanta pe multi, DEPENDENTA DE PARIURI. Tot mai multi tineri ajung sa fie cuprinsi de aceasta molima, atrasi de mirajul castigarii potului cel mare. Stiu bine despre ce vorbesc, deoarece am fost si eu cuprins de aceasta boala. Am inceput cu sume mici de cate un leu sau doi, fara rezultate, iar de la un timp nu m-am multumit cu sumele mici pana in momentul in care am ajuns sa pariez si 100 de lei pe saptamana, bani de care imi pare rau si acum. Bine, vorbim de 100 de lei la bugetul unui adolescent de 17 ani fara surse stabile de venit, dar ganditi-va ca sunt oameni care pariaza zeci de milioane pe luna. De cate ori nu te-ai uitat pe situl unei case de pariuri si vedeai la biletele saptamanii castigatori a zeci de milioane din cativa lei. Ei, asta e la fel ca si la loto, tunuri de genul 10 milioane dintr-un leu se intampla la fel de des ca si castigarea premiului cel mare la loterie. Dupa ce am pariat cam 300 de lei in descurs de 3 luni, n-am recuperat nici 100, asa ca am decis ca e destul, si mi-am dat seama cu adevarat ca pariurile sunt facute ca sa castige detinatorul casei de pariuri, nu tu.

Auzim des si de anumitii specialisti ai pariurilor, care castiga foarte des sume importante. Am auzit si eu de acesti oameni, cunosc cativa, dar acestia au intr-adevar cunostinte solide legate de sport, iar cei pe care i-am cunoscut mi-au spus ca pe termen lung este imposibil sa castigi din pariuri.

Asa ca daca intentionati sa va apucati de pariuri, ascultati sfatul meu si investiti acei bani in ceva mai util, veti fi mult mai castigati.

A scris pentru voi Teglas Adrian, detinator al blogului yingyangmovies.wordpress.com. Daca v-a placut sau nu acest articol, va astept pe blog cu un feedback!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
covaci

Mafia pariurilor intervine oriunde.Tu ca şi elev vorbeşti de 300 de lei pierduţi pe lună şi îţi pare rău, Eu în numai 30 de zile am pariat toată agoniseala mea din ultimii 10 ani,peste 22.000 lei ! O dată am pariat zece meciuri separate,fiecare cu cate 300 lei,mă gandeam că dacă cinci echipe vor da gol în prima repriză îmi voi scoate banii înapoi ! Întamplarea,sau mafia,a făcut că toate echipele pariate de mine să rămană cu scor alb la pauză. De regulă eu nu beau,nu fumez,am un comportament civilizat,nu fac parte din anturaje nedemne,dar cu toate acestea nervii de… Mai departe»

Zayton

Pariurile sportive nu cred ca pot fi incadrate in aceeasi categorie cu pacanelele. La pacanele este 100% noroc, la pariurile sportive mai conteaza si cunostintele legate de un eveniment pe care ai pariat sau despre formatiile in cauza. Dependenta se creaza in momentul in care privesti aceasta activitate ca pe o sursa de venit.

Bubu

Da e o problema extrem de serioasa de care tinerii nu is dau seama decat foarte tarziu sau de multe ori prea tarziu ca sa mai faca ceva. Pariuri, pacanele, ruleta si toate celelalte astfel de jocuri de noroc fiind o activitate comerciala si nu una de binefacere e normal ca scopul lor e profitul si se bazeaza pe dependenta jucatorilor. Observ ca acest fenomen se raspandeste cu cat situatia economica si veniturile oamenilor obisnuti scad. Paradoxal dar se pare ca oamenii pe masura ce au mai putini bani sunt mult mai mult dispusi sa riste sub forma unui joc… Mai departe»