Advertising

Unde mergem la dentist

targoviste_dental_center_cuibus_blogCu frica sau nu toți dintre noi trebuie să îi facem o vizită dentistului măcar o dată la 6 luni. Vizitele la dentist sunt importante pentru sănătatea dentară dar și a gingiilor. Ce se întâmplă atunci când mergeți la dentist? Două părți sunt cu siguranță cele mai importante, una este verificarea stării de sănătate a dinților dumneavoastră iar celaltă parte o constituie curățarea acestora.
În prima parte, medicul dentist vă verifică de existența cariilor dar și pentru a vedea dacă există placă sau tartru pe dinți. Placa este un strat clar, lipicios de bacterii. În cazul în care aceasta nu este eliminată, se poate întări și devenii tartru. Nu puteți elimina tartrul cu periajul și folosirea aței dentare. Dacă placa și tartrul s-au instalat pe dinții dumneavoastră, ele pot provoca boli orale. Apoi, gingiile vor fi și ele verificate. Acest lucru se va face cu un instrument special care măsoară spațiile dintre dinți și gingii. Având gingii sănătoase, spațiile sunt superficiale. Atunci când avem afecțiuni gingivale, spațiile pot deveni mai profunde. Vizitele la medicul dentist ar trebui să includă, de asemenea, limba, gâtul, fața, capul și gâtul. Prin verificarea acestora se pot observa dacă există semne ale unor eventuale probleme, sau cancer.
A doua parte a controlului, o reprezintă curățarea realizată de medicul dentist în care se vor folosi instrumente speciale pentru a elimina tartrul. Aceast procedeu se numește scalare. După ce dinții au fost scalați, ei pot fi lustruiți. În cele mai multe cazuri, o pastă specială este folosită pentru acest lucru. Ea ajută pentru a elimina orice pată de suprafața dinților. Ultimul în procedeul de curățare este folosirea aței dentare. Medicul dentist va folosi ața dentară pentru a se asigura că zonele dintre dinți sunt curate.
Cred că fiecare dintre noi a nimerit cel puțin o dată la un medic stomatolog care să-l chinuie și să plece din cabinet cu dureri și mai mari decât cele cu care a venit iar acest lucru probabil că a dus la o traumă. Ei bine, toate lucrurile rele sunt urmate cu siguranță de cev bun. Eu am aflat de echipa minunată de medici de la http://targovistedentalcenter.ro/ unde am avut parte de cele mai bune intervenții. Am aflat multe lucruri despre igiena orală iar problemele dentare pe care le aveam s-au rezolvat cu multă ușurință apelând la experiența vastă a medicilor din acest centru.
Vizitele la medicul stomatolog ar trebui să reprezinte un obicei regulat în viața dumneavoastră și a celor dragi. Cui nu îi place un zâmbet sănătos?.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments