Universitatea Cluj

“U”niti pentru o IDEE!

Mai mult ca niciodată “U” reprezintă un simbol și o “IDEE”. Asta presupune că acțiunile întreprinse de acum încolo să fie făcute cu cap și nu la voia întâmplării.
Ne uitam cum “Universitatea Cluj-Napoca” e mânjită de cei care tânjesc a avea ce avem noi și din alte interese.
“U” (pentru cei mai tineri) este o putere, când cuprinde sub cupola sa tot cea ce înseamnă “U”: fotbal, handbal, volei, baschet, rugby, atletismși toate celelalte secții.
Problema majoră este că politicul, economicul, interesele și orgoliile personale au făcut ca acest tot “U”nitar să fie pângărit. Plus ajutorul altor factori “externi” (frumoșii din deal) implicați acum puternic în politica locală.
Am citit zilele acestea realități, povești, aberații și vise frumoase. Toate la un loc ne dau forță și ne vor ajuta să trecem printr-o vale, “peste un deal” chiar peste un munte. Cluburi de renume (Steaua, Dinamo) și altele în acest moment nu au puterea să susțina secțiile clubului în prima divizie. Numai împreună “U”iști “vechi, noi și eterni” putem deveni o forșă.
Așadar dragii mei pe 7 iunie “U” înseamnă fotbal, handbal, volei, baschet, rugby, atletism și toate celelalte secții. Cei care dețin frâiele secțiilor sub sigla “U” e bine să își dea seama că “U” înseamnă: echipele (indifferent de jucători), fanii (indiferent de individualități, bune sau rele) și să fie alături. În 2009 dacă vă mai amintiți au fost prezenți cam toți de la jucători la fani.
Cei care vor să vadă acest spectacol e bine să privească, iar cei care iubesc “Universitatea” să participle cu mic cu mare.
Participanții sigur vor cânta și vor scanda numele echipei favorite. Injuriile, scandările către alte entități și violența sunt sigur că nu vor fi prezente. Va fi un spectacol.
Soluția cea mai bună ar fi ca politicul să stea de-o parte. Implicarea unor investitori locali (slavă Domnului sunt) este soluția. Aceștia să creadă că investind vor putea să fie mândri că au făcut acest gest și în timp sigur vor avea caștig.
Iar fanilor cum am mai zis la finalul campionatului: “E TIMPUL să ne implicăm direct”. Club pe acțiuni sau “socio” în care să ne spunem cuvântul, guvernat de un Consiliu de administrație. Planul apărut zilele acestea este aproape, foarte aproape de soluția ideală. Pentru moment fotbalul și apoi tot clubul.

by U-fan

Marsul U-istilor 1 – cuibus.ro from Lucian Cuibus on Vimeo.

 

Totul e posibil dacă suntem – “U”niți pentru o IDEE.

Haide “U”!

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
U-fan Cluj-Napoca

Nice done!

U-fan Cluj-Napoca

by U-fan din cate stiu> :)) (nu face si tu ca si jurnalistii din ziua de azi).

Alin

Uniti pentru ideea noastra.

[…] Mîine toată suflarea “U”-istă este așteptată în alb și negru în centru pe Bd-ul Eroilor de la ora 17! […]