Advertising

Utilaje de tonaj mare si utilitatea lor

Pe orice santier in lucru gasiti, cu siguranta, utilaje de tonaj mare, care se ocupa de lucrarile grele, ce depasesc cu mult forta omeneasca. Dar care sunt utilajele de tonaj mare cele mai folosite si cu ce se ocupa, de fapt, ele?

Primul pe aceasta lista este excavatorul. Si pe buna dreptate! Deoarece doar un buldoexcavator poate sapa in pamant, pentru extragerea balastului, nisipului, pietrei sparte sau altor materiale din cariere sau locuri greu accesibile omului. Excavatorul efectueaza secundar sau implicit si operatia de incarcare a materialului excavat sau extras, operatiuni care ar dura mult mai mult, daca ar fi efectuate manual.

Al doilea utilaj, care face o treaba la fel de importanta ca si excavatorul, este cu siguranta incarcatorul. Nu incarcator cu care ne incarcam telefoanele, ci un incarcator care efectuaza operatiile de preluare a materialelor grele, varsate sau ambalate, ridicarea lor si transportarea pe distante scurte pentru a fi incarcate in mijloace de transport.

Cu toate ca sunt multe alte masini care merita trecute pe lista de utilaje constructii, ma voi rezuma doar la cele mai uzuale din punct de vedere al utilitatii acestora. Si asta deoarece sunt mult mai multe exemple care pot fi date, insa multe dintre acestea au un rol secundar si pot fi folosite doar ocazional, rar, pe cand cele deja enumerate pana acum au o utilitate constanta si mereu vor fi gasite pe un santier in lucru.

Ultimul utilaj, dar nu cel din urma, este un miniincarcator, acesta seamana mult cu fratele lui mentionat anterior si in principiu face aceasi treaba. Doar ca acesta se foloseste la o scara mai redusa, daca se poate spune si asa. Adica el este mai mic ca dimensiune si este folosit pentru a cara materiale mai usoare.

Cu acest miniincarcator se poate face rapid o curatenie prin campul muncii, se pot depozita diverse obiecte, se pot muta cu usurinta sau se poate folosi pentru debarasarea deseurilor. In plus, fiind mai mic, este si mai practic si mai usor de depozitat, intrucat nu ocupa foarte mult spatiu. Cu toate acestea, isi face treaba cum trebuie.

Voi ce utilaje de tonaj mare credeti ca ar merita mentionate, pe langa cele specificate in aceasta lista?.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments