Clujul de langa noi

Virtus Antiqua la Zilele Cluj-Napoca

Vreau să salut apariția asociației Virtus Antiqua, care are un profil total inedit pentru piața reenactmentului din România. Este prima asociație pe antichitate care are un grup de gladiatori LVDVS MEMNII, tot ei editează o Revistă trimestrială de istorie antică – De Antiquitate și un pamflet istoric Novitates Culmavenses, organizează tabere tematice pentru copii în diverse locații din România, cursuri, ghidare la monumente antice, organizarea de diverse evenimente, realizează și vând obiecte după modelele din antichitate sau obiecte mai moderne cu simboluri antice.

De Antiquitate, această revistă online de specialitate se axează pe subiecte legate de Antichitate, în special cea daco-romană. De Antiquitate propune articole accesibile online, eventual deja publicate în periodice de profil (cu indicarea acestui fapt), adresate în primul rând publicului larg, dar scrise de către specialişti. Avem în vedere mai ales teme legate de cultura materială, obiceiuri, personaje şi personalităţi antice, dar nu numai. Pe lângă articole, revista cuprinde materiale tematice, recenzii, prezentări de obiecte, muzee, situri arheologice, şi iniţiative de reenactment din România, secţiuni la care toţi cei interesaţi de istorie sunt invitaţi să contribuie.

Novitates Culmavenses este ziarul fictiv al unui oraş, Culmava, fictiv şi el, din provincia Dacia, începând din anul 110 e.n. Stilul porneşte de la ideea de Acta Diaria dar îmbracă forma unui tabloid contemporan, prezentând diverse informaţii atestate istoric sau cel puţin probabile pentru perioada şi zona respectivă. Cuvintele evidenţiate în text îşi găsesc explicaţia în glosarul de la final unde puteţi afla datele istorice de la care pornesc aceste informaţii, explicarea termenilor latini şi indicaţii bibliografice pentru aprofundarea anumitor subiecte.

De la Shopul online Virtus Antiqua, în prezent puteți achiziționa Pileusuri,Fibule, Tunici, Medalione, Semne de carte, Gravuri s.a.

În același timp sunt bucuros că grupul de gladiatori LVDVS MEMNII prezintă primul spectacol de gladiatori din țară, la prima ediție a Zilelor Cluj Napoca. Sper ca această secțiune să crească tot mai mult, iar clujenii să participe la manifestările organizate de Asociașia Virtus Antiqua. Programul manifestărilor în găsiți afișul mai jos:

Mai multe detalii despre acești frumoși daci, romani și gladiatori puteți afla pe site-ul oficial al asociației: www.virtusantiqua.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Puteți să vedeți grupul  LVDVS MEMNII care prezintă primul spectacol de gladiatori din țară, la prima ediție a Zilelor Cluj Napoca. Sper ca această secțiune să crească tot mai mult, iar clujenii să participe la manifestările organizate de Asociația Virtus Antiqua. Programul manifestărilor în găsiți aici Virtus Antiqua la Zilele Cluj-Napoca. […]