Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca 2012

Zilele Culturale Maghiare din Cluj demarează în forță încă de luni dimineața, cu un program extrem de bogat, adresat clujenilor de orice etnie, ca și turiștilor aflați în oraș. Iată câteva repere:

Între orele 10 și 16 adulții și copiii peste 10 ani pot admira panorama Clujului din Turnul Bisericii Sf. Mihail, cel mai înalt din România. De pe balconul exterior al turnului se vede întregul oraș, ca și împrejurimile sale. La ora 16 va fi lansat volumul Casa Matei Corvin de Radu Lupescu. Cartea va fi prezentată de istoricul de artă Weisz Attila și va avea loc chiar în Casa Matei. Clădirea, în care s-a născut în 1443 celebrul rege Matia Corvinul, este unul din punctele de atracție turistică ale Clujului, datând din secolul XV.

Muzeul de Artă din Cluj va găzdui de la ora 17 vernisajul expoziţiilor Mátyás László și Lőrincz Gyula, doi plasticieni de forță din generația tânără formată la Universitatea de Artă și Design din Cluj. Doritorii vor putea vizita și expoziția Benczédi Sándor, care celebrează centenarul nașterii sculptorului clujean.

Gala oficială de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj va avea loc de la ora 20, în sala Operei Maghiare, cu un concert al Operei Maghiare și al Filarmonicii de Stat ”Transilvania”. În program figurează lucrări de Kodály Zoltán și Franz Liszt. Petrecerea de deschidere va începe la ora 23, la Cafeneaua Bulgakov, cu DJ Hunay și DJ Modi.

Sursa info: Facebook

(Visited 25 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] din turnul Bisericii Sf Mihail din Piața Unirii. Acesta este deschis publicului pentru că sunt Zilele Culturale Maghiare. Profitați de această ocazie pentru a vedea Clujul cu alți ochi! Fotografiile sun din 2011 și […]