Sport

100 de ani de olimpism in Romania

COSR va sarbatori Centenarul Olimpismului pe 12 septembrie - Comitetul Olimpic si Sportiv Roman_cuibus_blog_romaniaComitetul Olimpic si Sportiv Roman sărbătorește astăzi pe 12 septembrie un secol de olimpism în țara noastră. Astfel, campionii noștri, împreună cu toți cei care au contribuit la frumoasele lor performanțe, vor participa la un eveniment de gală găzduit de Ateneul Român.

La celebrarea celor 100 de ani de olimpism și-au confirmat participarea personalități marcante ale mișcarii olimpice la nivel mondial: Thomas Bach – președintele Comitetului International Olimpic, Patrick Hickey – președintele Comitetului Olimpic European, reprezentanții celor mai importante comitete olimpice naționale și ambasadori. Invitați la eveniment sunt de asemenea Președintele si Primul Ministru ai României, împreună cu alte oficialități, care vor împartăși cu toți campionii prezenți bucuria aniversării.

Centenarul olimpismului în România este un motiv de mândrie națională. În acest răstimp am avut victorii notabile, am schimbat uneori istoria Jocurilor Olimpice, aducând astfel bucurie unei nații care a investit în reprezentanții săi încredere și speranță. Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi apreciază pe toți cei care împreună, prin eforturile lor, alcătuiesc Mișcarea Olimpică din țara noastră, fie ei sportivi, antrenori, parteneri, admiratori. Ziua de 12 septembrie, așa cum am plănuit-o noi, va marca fastuos un reper important în sportul românesc, printr-o întâlnire menită să-i răsplătească pe toți cei care au dus renumele țării noastre departe, odată cu pașii lor pe podiumurile lumii.” a declarat Alin Petrache, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments