IT

5 motive incredibile pentru care nu cumperi huse si folii pentru telefon

husa_samsung_galaxy_s5_cuibus_blogTraim in era tehnologiei si cu asta am spus totul. Vezi mai multi oameni pe strada cu privirea aplecata spre telefonul ultra-smart decat persoane care se saluta intalnindu-se intamplator.

De multe ori trecem unii pe langa altii, vorbind pe Facebook sau pe oricare alta retea de socializare, fara sa ne dam seama ca puteam avea acea conversatie live, care ne putea economisi 0,5% din bateria telefonului – ca tot se face mult tam-tam pe ideea ca telefoanele smart au cea mai mare problema la durata de incarcare a bateriei.

Stam toata ziua cu telefonul la purtator, iar daca il uitam intr-o zi acasa, sau uitam sa il incarcam, abia atunci incepe tragedia. Chiar si fara niciun rost, deschizi telefonul cel putin de trei ori pe ora sa verifici daca nu ti-a mai aparut vreo notificare, daca nu a mai aparut vreo actualizare la un joc, daca update-ul de firmware pe care il asteptai nu s-a lansat inca etc..

Durata de viata a bateriei e doar UNA din problemele tragice cu care ne confruntam. Mai apare riscul de a scapa si sparge telefonul atat de pretios fara de care ne simtim de parca nu am avea o mana.

Multi, foarte multi, merg pe ideea ca daca au dat cateva sute sau mii de lei pe un telefon vor avea si grija de el. Dupa numai o saptamana de utilizare, surpriza! Display spart, carcasa crapata, touchscreen nefunctional in urma unei cazaturi si lista poate continua. In cele ce urmeaza iti voi prezenta 5 motive cel putin ciudate pentru care unii aleg sa evite carcasele si foliile de protectie pentru telefoane.

  1. „Sunt foarte atent/a”

Haaai sa fim seriosi! Oricat de atent ai fi, tot o patesti pana la urma. E exact ca si in trafic: poti fi cel mai bun sofer de pe lume, poti sa respecti absolut toate regulile de circulatie si sa aplici toate regulile de conduita preventiva in sofat, ca tot se va trezi un „binevoitor” sau un „atent” care te va ciocni si iti va provoca avarii la masina.

Imagineaza-ti situatia asta: esti cu telefonul in mana, pe strada. O persoana pe care nu o cunosti se indreapta in fuga sa prinda un autobuz, taxi sau tramvai. Ciocnire directa, ai scapat telefonul pe jos, persoana a urcat in mijlocul de transport si a plecat. Intre timp cineva a calcat din greseala telefonul ce tocmai l-ai scapat. Dubla sau tripla nenorocire? Display spart, carcasa zgariata, touchscreen nefunctional si persoane vinovate de negasit.

  1. „Cand merg la fotbal nu iau telefonul cu mine”

Stim foarte bine ca dupa o miscare merge o bere. Daca ai iesit la un fotbal cu baietii, prietena, iubita sau sotia stie foarte bine ca nu poate dura decat 2-3 ore si nu 7. Ce repede trece timpul cand te distrezi!

Va incepe sa te sune dupa o vreme. Cum sa ii raspunzi, daca in timp ce alergai pe teren ti-a sarit telefonul din buzunar si s-a stricat? Sau a fost scurtcircuitat de berea pe care unul din amici  a varsat-o peste el?

Poate ca daca ai fi avut o husa si o folie, ecranul ar fi rezistat socului sau lichidul nu ar fi ajuns atat de repede la contactele electronice ultra-sensibile. Prin urmare, ai mintit cand ai spus ca nu iei telefonul cu tine la fotbal si ai facut o alegere si mai proasta cand nu i-ai montat o folie si o husa.

  1. „Feresc tot timpul telefonul de apa”

Ma amuz cand imi amintesc prima recomandare pe care mi-a dat-o o vanzatoare de telefoane mobile.

Mi-a spus, mai in gluma, mai in serios, ca voi pierde garantia daca joc fotbal cu telefonul sau daca fac baie cu el. Chiar daca nu era smartphone, chiar daca rezista mult mai bine la socuri, sfaturile vanzatoarei respective sunt perfect valabile si astazi.

Sigur ati auzit de smartphone-uri rezistente la apa, dar chiar strica o carcasa si o folie de protectie pentru display? Eu as zice ca nu!

  1. „L-am scapat si nu a patit nimic”

Serios? La fel gandeam si eu, cand am ales sa nu cumpar o husa Samsung Galaxy S5 originala. Dupa cateva saptamani, semnele de uzura erau deja vizibile. Am „castigat” astfel un telefon plin de zgarieturi fine, de la usoare cazaturi sau de la faptul ca mai tineam si chei sau alte obiecte pe langa telefon, in buzunar.

Cand am cautat dupa cuvintele pe care am pus link mai sus o husa de Samsung Galaxy S5, era deja prea tarziu. Magazinul online imi oferea solutia perfecta, dar raul era deja facut.

Nu trebuie sa mergi pe premisa ca telefonul este rezistent. Daca ti-a scapat o singura data din maini si nu a patit nimic, asta nu inseamna ca toate riscurile sunt eliminate. Lasa scuzele de acest gen si accesorizeaza-ti telefonul cu husa care se potriveste stilului tau.

  1. „Nu vreau sa schimb aspectul telefonului”

Nici nu trebuie sa faci asta! Poate ca prietena ta are astfel de preferinte si alege un telefon doar pentru ca este verde sau roz, fara sa acorde atentie la tot ceea ce poate sa faca smartphone-ul.

Daca nu vrei sa schimbi aspectul telefonului si totusi vrei sa ai parte de un plus de protectie, ai la dispozitie variante de huse ultra-slim sau carcase care se pliaza perfect pe forma telefonului, fara sa ii afecteze in vreun fel aspectul.

Alegi husa in functie de ceea ce iti doresti si poti in acelasi timp sa iti multumesti si prietena. Daca i-ai cumparat un telefon pe alb sau negru si ea prefera culoarea mov, ai cumparat o husa si ai rezolvat in totalitate problemele designului si protectiei.

Poate ca par ciudate sau de necrezut pentru cei care constientizeaza importanta protejarii unui smartphone. Totusi, astfel de motive sunt adesea intalnite in randul posesorilor de telefoane inteligente. Cel mai bun motiv pentru a-ti accesoriza telefonul cu o husa si o folie de protectie ramane insa urmatorul: daca tot ti-ai cumparat un smartphone de ultima generatie pe care ai platit cateva mii de lei, protejeaza-ti investitia! Cu doar cateva zeci de lei poti sta mai linistit si poti asigura o durata mai indelungata de utilizare telefonului inteligent proprietate personala..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments