Care sunt cele mai bune aparate de aer conditionat

Tu stii care sunt cele mai eficiente aparate de aer conditionat la momentul actual?
Pentru ca nu mai dureaza mult si sezonul de vara se va instala in toata deplinatatea sa, iar meteorologii anunta temperaturi foarte ridicate pentru perioada imediat urmatoare, ne-am gandit sa iti punem la dispozitie cateva informatii cat mai precise si folositoare pentru achizitionarea de sisteme de climatizare cat mai performante.
In ziua de astazi, nu mai putem considera ca aerul conditionat constituie doar un moft, o solutie destinata doar celor mai bogati proprietari de locuinte sau o necesitate doar pentru cei care detin spatii comerciale, birouri, restaurante etc. Avand in vedere ca avertizarile specialistilor in domeniul climei, anunta semnale tot mai alarmante, in legatura cu sporirea continua de radiatii solare, un aparat de aer conditionat a devenit un must-have in special pentru persoanele care locuiesc la bloc, la ultimele etaje si nu numai.
Iata o lista a celor mai importante criterii pe care trebuie sa le bifati, atunci cand doriti sa gasiti un aparat cu functii avansate, economic si durabil.
 Compresor Inverter
Compresorul este o componenta deosebita din constructia unui aparat de aer conditionat, deoarece influenteaza decisive unele aspecte super importante, precum cantitatea si calitatea aerului racit, alaturi de rezistenta in timp.
– Este esential sa optati pentru un compresor care foloseste cea mai noua tehnologie – Inverter. Astfel, veti putea negresit sa realizati costuri mai reduse la energia electrica. In plus, cu ajutorul acestei inventii de ultima ora, veti obtine o temperatura ideala, chiar si pe durata lunilor friguroase de iarna, cand temperaturile scad si sub -10 grade Celsius.
– In caz de nevoie, puteti sa supradimensionati unitatea, fara teama ca veti incarca facture la curent.
 Filtrele pot face diferenta in ceea ce priveste calitatea aerului, rolul lor fiind de a elimina microbii si virusii din aerul pe care il respiram.
– Va recomandam sa optati pentru un aparat prevazut cu filtre de buna calitate.
– Alegeti un aparat la care filtrele se pot curata cu usurinta, pentru rezultate optime!
Noi va recomandam aparate de aer conditionat Airwell, care prezinta avantajul ca sunt dotate cu filtru fotocatalictic si antibacterian. Acesta va impiedica substante precum praful, polen sau diferiti alergeni, sa afecteze aerul din interiorul spatiului vizat.
 Functii speciale
– Cauta un aparat care sa includa functii suplimentare, pe langa minimele cerinte (ventilarea aerului rece; optiunea de incalzire a aerului; purificarea, respectiv dezumificarea aerului).
– In prezent, multe aparate sunt dotate cu timer, ceea ce permite sa setezi cu exactitate momentul de pornire, astfel incat sa beneficiezi de confort imediat ce ajungi acasa. Aceasta functie este utila mai ales iarna, cand vii acasa si doresti sa te bucuri de o temperatura potrivita in locuinta proprie.
– Nici functia de autocuratare nu este de neglijat, ea asigurand mentinerea in parametri ideali a calitatii aerului;
– Silentiozitatea. La prima vedere, poate ca nu pare atat de semnificativ acest aspect, insa, credeti-ma, nimanui nu ii place sa fie deranjat de un aparat zgomotos!
– Control de la distanta cu telecomanda sau prin Wi-Fi.
 Directia aerului: un aparat care sa trimita aerul in toate directiile, nu doar sus-jos, ca la aparatele clasice, este categoric mult mai eficient, inclusiv din motive economice, pe lunga durata.
 Senzori inteligenti – pot detecta prezenta omului, functionand independent (pornesc/opresc aerul singure, conform setarilor anterioare).
Convertibilele de tavan/podea reprezinta solutii de climatizare speciale, usor de montat in orice interior si care salveaza spatiul dintr-o incapere. Astfel, un aparat aer conditionat de tavan de la LG, poate fi ideal daca nu dispui de camere largi in propria locuinta.

(Visited 56 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments