Advertising

7 tipuri de tocuri pe care trebuie sa le ai

peppers_pantoi_eleganti_cuibus_blog_transilvaniaO fata nu poate avea niciodata destule perechi de pantofi! Fie ca este vorba balerini frumosi sau tocuri cui elegante, o fata trebuie sa le aiba pe toate. Dar te-ai intrebat vreodata de unde au venit aceste tocuri inalte?
Vei fi uimita sa afli ca tocurile dateaza din anul 4000 i.Hr., intrucat vechi picturi egiptene cu primele reprezentari de pantofi din piele, flexibili legati cu sireturi au fost descoperite pe morminte si in temple. Primii precursori ai pantofilor stiletto au fost descoperiti intr-un mormant al lui Teba, in Egiptul Vechi.
Acum, pentru a onora aceasta moda atemporala, care va conduce lumea femeilor in secolele ce vor urma, a venit momentul sa ne imbogatim cunostintele cu unele informatii. Mai jos este o lista cu tipuri de tocuri inalte pe care fiecare femeie ar trebui sa le ia in considerare.
1. Tocurile Stiletto
Acestea sunt subtiri si au inaltimea intre 5 si 25 cm. Astfel de tocuri sunt numite dupa pumnalul Stiletto. Nu toate tocurile inalte si subtiri merita aceasta descriere, insa. Un toc stiletto adevarat are o tija de otel solid sau din aliaj.
2. Tocurile Kitten
Un toc Kitten este un model scurt, zvelt de pantofi cu un toc conic cu o inaltime de aproximativ 2,5-5 cm, cu o usoara curba ce plaseaza calcaiul in fata marginii pantofului.
Stilul a fost popularizat de catre Audrey Hepburn. Acesta ofera farmecul tocurilor inalte fara a adauga inaltime suplimentara, de aceea este in cea mai mare parte, preferat de catre femeile inalte.
3. Tocurile tip con
Dupa cum sugereaza si numele, tocurile con au forma triunghiulara, cu o suprafata neteda si rotunda. Latimea tocului este mai mare sub picior si se ingusteaza in timp ce coboara.
4. Tocul prisma
Acesta are trei parti si, prin urmare, formeaza un triunghi. Acest model nu mai este la moda in zilele noastre, doar in cazul in care esti interesata de moda de epoca.
5. Tocul bobina
Tocurile bobina sunt largi in partea de sus si de jos si mai inguste la mijloc, semanand astfel unui tambur de bumbac. Tocurile bobina au fost la moda in Europa in timpul epocilor baroc si rococo.
6. Tocuri platforma
Acest tip de incaltaminte au tocuri care cresc in inaltime din fata pana in partea din spate.
7. Pantofi cu toc inalt si platform (pumps)
Acestea sunt modele cu plaftorma scurta in fata, cu varf fie acutit sau rotund si tocuri de minimum 5 cm. Acest model este considerat potrivit in special pentru rochiile de seara..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments