Care este durata de viata a anvelopelor?

hilserv_anvelopa_de_iarna_cuibus_blog_transilvaniaNe-am astepta la cel putin 80.000 de km de la anvelopele care vin cu orice vehicul nou, dar viata acestora depinde de atat de multi factori incat este imposibil de a oferi altceva decat orientari generale.
Printre acesti factori sunt calitatea, ratingul de uzura, daca este vorba despre o anvelope de vara sau all-season, tipul de vehicul pe care sunt montate si cum este acesta condus. Anvelopele de performanta se pot prinde precum lipitorile de un trotuar uscat, dar acestea tind sa se uzeze mai repede decat cele cu mai putina rezistenta la rulare. Daca vei conduce autovehiculul cu viteza, de asemenea, vei uza cauciucurile mai repede.
Condusul pentru perioade lungi pe cauciucuri cu presiune scazuta scurteaza durata lor de viata, precum si condusul unui vehicul ale carui roti nu sunt aliniate. Daca nu ai rotit niciodata anvelopele intre ele sau ai facut acest lucru foarte rar, acesta poate, de asemenea, accelera uzura, mai ales la rotile din fata ale unui vehicul cu tractiune frontala. Acestea nu numai ca transporta cea mai mare parte din greutatea vehiculului, dar, de asemenea, transporta cea mai mare parte a sarcinii de franare, viraje si demaraje.
Desi ne-am astepta la cel putin 80.000 de km de la anvelopele originale (si cele inlocuitoare de calitate), realitatea poate fi destul de diferita. Unii proprietari trebuie, de exemplu, sa inlocuiasca toate cele patru anvelope la aproximativ 32.000 de km. De asemenea, exista cauciucuri de schimb care ar fi trebuit sa dureze 80.000 de km sau mai mult, dar care au fost bune doar pentru 40.000 mile. Cu alte cuvinte, nu exista promisiuni.
Iata cateva principii suplimentare: Nu trebuie sa cheltuiesti cu generozitate pe pneuri, dar nici nu le cumpara in mod automat pe cele mai ieftine. Anvelopele reprezinta singura parte a vehiculului tau care ar trebui sa atinga solul, asadar asigura-te ca acestea sunt potrivite pentru aceasta sarcina. Alege anvelope care au rata de uzura mare si rating bun de tractiune si ia in considerare faptul ca modelele de performanta, cu rating de viteza mai mare, pot avea o viata mai scurta. O combinatie echilibrata de tractiune umeda, confort la rulare, nivel de zgomot redus si punctaj ridicat de uzura va fi, probabil, cea mai buna alegere.
Fiecare anvelopa care este pe drum pentru o perioada destul de lunga va ceda odata cu varsta. Modelele care sunt apreciate pentru kilometraj mai mare au compusi chimici “anti-imbatranire” incorporati in cauciuc, care vor incetini procesul de imbatranire, dar nimic nu va opri efectele timpului.

(Visited 36 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments