Advertising

Alegerea ghiozdanului – o alegere mai dificila decat credeam

ghiozdaneAcum cateva zile o prietena m-a rugat sa merg la cumparaturi cu ea pentru a alege un ghiozdan pentru copilul ei. Mi s-a parut putin ciudat sa imi ceara asta. Adica..e vorba de un ghiozdan, nu de o masina. Insa, nu am putut sa o refuz si am mers cu ea la cumparaturi.

Ma asteptam sa aleaga ghiozdanul din primul magazin. Insa, lucrurile au stat putin diferit.

Intram in primul magazin. Se uita, cauta, inspecteaza. Nu ii placea nimic. Ba ca e prea mic, ba ca e prea mare. Ba ca e prea greu, ba ca pare incomod, etc. Mi-am dat seama ca va fi o zi mai lunga decat credeam eu.

Intram in al doilea magazin, apoi in al treilea..aceleasi probleme. Insa, situatia a fost salvata de urmatorul magazin, un magazin cu ghiozdane de calitate. A dat cam 300 de lei pe un ghiozdan, ceea ce m-a mirat destul de mult. Insa, mi-am dat seama apoi de ce a costat atat de mult. A cumparat un ghiozdan care se da dupa forma corpului, un ghiozdan care are aerisire pentru spate, bretele late si reglabile si cusaturi rezistente. Intr-adevar e un produs de calitate.

Eu nu prea am reusit sa o ajut cu nimic, deoarece eram prea uimita de faptul ca alege atat de greu un ghiozdan.

Cand am iesit din magazin, ea era foarte fericita de alegerea facuta. Am intrebat-o de ce pune atat de mare accent pe alegerea unui simplu ghiozdan. Mi-a explicat faptul ca un ghiozdan ales la voia intamplarii poate afecta spatele unui copil. Mi-a explicat faptul ca cei mici au de carat zilnic in spate kilograme bune de carti si ca o greutate carata in mod necorespunzator ar putea avea urmari destul de grave.

Dupa experienta asta am inteles faptul ca ar trebui acordata atentie si lucrurilor care intr-o prima faza ni se par marunte, nesemnificative.

Din toamna, nu stiu cum vor fi alti copii, insa Izabela, fata prietenei mele va fi o scolarita fericita care isi va proteja spatele, deoarece mama ei a avut grija de acest lucru.

Tu alegi cu grija ghiozdanul copilului tau?.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments