Industria Alimentara

Alimente ucigaşe. Chips-uri cu melamină, la graniţa României

 

chips.jpg

În plin scandal legat de laptele contaminat cu melamină din China, substanţa ucigaşă a fost la un pas de a fi introdusă în România prin graniţa cu Ungaria. Potrivit autorităţilor de la Budapesta, citate de AFP, cantităţi importante de melamină au fost descoperite la Debrecen, în pungile de snacks-uri importate din China de către firma P-Nut Crackers Chips Snack World.

Produsele în cauză conţineau 19,9 miligrame de melamină la kilogram, în condiţiile în care Ungaria permite maxim 2,5 mg/kg.

Depozitul firmei a fost închis de către Secretariatul de Stat pentru Agricultură, potrivit căruia autorităţile sanitare din Uniunea Europeană au fost deja avertizate în legătură cu această problemă.

Ungaria nu se află la primul incident de acest fel. În urmă cu două zile, au fost semnalate urme ale substanţei în câteva restaurante chinezeşti din această ţară.

Melamina este o substanţă chimică organică întrebuinţată la fabricarea unor materiale plastice rezistente. Inhalarea sau contactul fizic cu această substanţă poate cauza numeroase probleme de sănătate. Înghiţirea acestei substanţe în cantităţi mari poate duce la deces.

Sursa Antena3.ro

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments