Alte avantaje ale sistemelor de aer conditionat

aer_conditionat_ieftin1. Eliminarea particulelor si mizeriei
Anumite tehnologii au un efect redus in indepartarea particulelor solide din aer. Purificatoarele cu UV sau purificatoarele de aer cu ozon fara ionizator separat (multe produc doar cantitati mici de ioni ca produs secundar) si / sau un filtru de aer Hepa nu vor fi capabile sa indeparteze praful si alti alergeni din aer. Ionizatoarele fara filtru pot elimina particulele solide, dar nu colecteaza de fapt o mare parte dintre acestea. Filtrele de aer HEPA, precum cele utilizate de sistemele de aer conditionat, capteaza alergenii si alte particule, indepartandu-le din mediul inconjurator, in timp ce le impiedica sa re-ajunga in aer.
2. Eliminarea substantelor chimice, gazelor si a fumului
Alte tehnologii de purificare a aerului sunt ineficiente in ceea ce priveste aceste surse de contaminare comune, create de curatatorii de uz casnic, materialele de constructii, tigari, etc. Filtrele active de carbon sunt cel mai absorbant tip de filtru pentru produsele chimice, in timp ce filtrele HEPA nu au efect asupra acestor poluanti. Sistemul de aer conditionat Inventor foloseste un filtru de aer cu carbon activ, in plus fata de filtrul de aer Hepa.
3. Distrugerea microorganismelor
Ozonul si ioni negativi au capacitatea de a distruge anumite microorganisme, dar filtrul UV (ultraviolete) este cel mai eficient la distrugerea celei mai mari varietati de microorganisme. Lumina UV distruge virusii, microbii, bacteriile si fungile (cum ar fi mucegaiul), cu scopul de a ajuta la prevenirea bolilor. Unele modele de unitati de aer conditionat includ o lampa UV, ionizat si generator de ozon (care poate fi complet oprit) pentru a forma o echipa puternica impotriva microorganismelor.
4. Eliminarea mirosurilor neplacute
Cele mai eficiente tehnologii de purificare a aerului pentru eliminarea mirosurilor sunt cu ozon si cu carbon activ. Ozonul este un oxidant extrem de reactiv si puternic, capabil de a distruge bacterii cauzatoare de miros, in timp ce filtrul de carbon activ este cel mai potrivit pentru indepartarea agentilor care cauzeaza mirosuri chimice. Folosind o combinatie a celor doua tehnologii, cum fac sistemele AC, este cel mai bun mod de a elimina mirosurile.
5. Dezinfectare
Filtrele de aer servesc ca o pepiniera pentru microorganisme. Tesaturile din cadrul unui filtru de aer permite microorganismelor atasate la particulele de praf prinse sa se reproduca si / sau sa se inmulteasca. In acest caz, este absolut necesar ca un sistem de aer conditionat sa contina si un dispozitiv de dezinfectare.

(Visited 50 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments