Advertising

Inlocuirea jgheaburilor

acoperisul_tau_durabil_cuibus_blog_transilvaniaToata apa de pe acoperis ajunge undeva, in cazul in care intra intai pe jgheaburi. Colectarea si devierea apei de ploaie asigura protectia impotriva inmuierii capriorilor din acoperis sau a udarii fundatiei. In cazul in care nu exista o asemenea protectie pot aparea daune foarte mari ale acestora. De aceea trebuie sa pastrati jgheabul curat astfel incat sa poata lucra in mod eficient. Fiecare proprietar ar trebui sa inlocuiasca jgheaburile corodate si vechi pentru a oferi o protectie eficienta cladirii si acoperisului.
Pentru inlocuirea jgheaburilor si a burlanelor de scurgere este nevoie de un sistem de asamblare care sa contina suruburi, burghiu, benzi de tabla de alumini, schela si o scara.
Daca lucrul la inaltime necesita o perioada mai lunga de timp, atunci este mai eficienta o schela decat o scara. Este mai usor de folosit, iar daca nu ai una, o poti inchiria.
Incepe prin eliminarea vechiului sistem pluvial . In unele cazuri acestea sunt putin deteriorate si pot fi refolosite in alte scopuri, dar daca sunt puternic arse de soare sau corodate trebuie aruncate la gunoi. Odata ce ai inlaturat toate burlanele, decupeaza altele noi, avand ca sabloane pe cele vechi. Atunci cand jgheaburile trebuie imbinate la colt se taie la 45°. Odata acestea inlaturate se trece la masurarea jgheaburilor, marcandu-se locul cu o creta. Pentru o suprafata mai lunga trebuie sa tii cont de unghiul de scurgere, dar si de numarul de burlane de scurgere. Se pot monta cate doua la ambele capete, astfel incat apa colectata sa se scurga cu usurinta in ambele parti.
O alta optiune ar fi un singur burlan de scurgere la mijlocul jgheabului de colectare. Amplasarea acestora se face in general dupa preferintele clientilor, neexistand un standard anume.
Dupa ce s-a marcat traseul jgheabului se trece la prinderea carligelor pe capriorii acoperisului. Dupa ce ai prins carligele de sustinere, prinde jgheaburile, iar la sfarsit monteaza capacele si apoi monteaza burlanele de scurgere. Trebuie sa ai grija ca la fiecare capat sa existe un burlan, astfel incat apa sa nu poata da peste margini. Acestea trebuie prinse de casa cu bratari si ancorate foarte bine, pentru a nu fi smulse de suvoiul de apa. Ideal ar fi, insa, sa apelezi la o firma specializata in acoperisuri, care sa iti ofere si garantia unei lucrari bine facute..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments