Stiinta & Sanatate

Asta da leac: s-a inventat berea medicinala!

 

Imaginea principala

Bautura este slab alcoolizata, poate fi preparata in casa si este indicata bolnavilor cu probleme digestive si hipertensivilor O cescuta de bere medicinala dupa fiecare masa fortifica organismul, sustin unii nutritionisti.  Licoarea este preparata prin adaugarea unui macerat din plante. Berea medicinala se prepara in casa si  foloseste ca materii prime de baza orzul, hameiul, apa si drojdia. Orzul poate fi inlocuit cu boabe de grau, de porumb, orez sau ovaz.

Reteta de preparare

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 l apa, 750 g malt de orz, 750 g boabe de porumb, 10 conuri de hamei, 30 g drojdie de bere. Preparare: intr-un vas emailat fierbem maltul si porumbul, la foc mic, timp de patru ore. Dupa aceea adaugam conurile de hamei, infasurate in tifon si lasam licoarea sa mai fiarba 20 de minute.

Apoi strecuram berea intr-un vas curat, adaugam zaharul si lasam bautura sa se raceasca pana la temperatura de 30 de grade. In final, adaugam drojdia amestecand foarte bine ingredientele. Timp de doua zile, berea obtinuta se  pastreaza la rece. Dupa aceasta etapa licoarea o punem in sticle  pe care le inchidem ermetic si le depozitam la rece. Dupa cel putin 24 de ore, berea poate fi degustata.

Peste aceasta bere obtinuta in casa si care contine 5% alcool se adauga diferite macerate din plante pentru obtinerea berii medicinale. Astfel, berea indicata persoanelor care sufera de afectiuni digestive se adauga un amestec compus din 10 g de flori de pelin, 10 g de muguri de pin si un litru de bere preparata dupa reteta prezentata mai sus. Se lasa trei zile la macerat. Doza zilnica indicata este de o cescuta, dupa mesele principale.

Citeste articolul integral in Adevarul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments