Concursuri

BT – cele mai bune afise

BT – cele mai bune afise de evenimente culturale din 2010

Apel de participare la concurs 20 ianuarie – 20 februarie 2011, libraria Carturesti, Cluj

Boom-ul din ultimii ani de pe piata evenimentelor culturale din Cluj – zi de zi concerte, spectacole de teatru, lansari de carte, proiectii de film, dezbateri, spectacole de dans, performance-uri, vernisaje, auditii etc.

Cultura sub toate formele, in orice fel de spatii – teatre, cafenele, sali de spectacole, fabrici, strazi, bistro-uri, facultati, librarii, galerii etc.etc.

Sutele de afise care impinzesc orasul – de la foi A4 trase la xerox pina la printuri uriase, de la cele pictate cu mina pina la cele produse in programe de care inca nu am auzit. Pereti cu straturi groase de afise.

Afise frumoase si afise urite. Agresive. Discrete. Afise amuzante. Afise misto, asa-si-asa sau naspa. Afise geniale. Afise-pe-linga-care-treci-fara-sa-le-bagi-in-seama. Indraznete. Inovative. Afise horror. Afise ininteligibile. Bilingve sau nu. Tot felul de afise.

Carturesti Cluj vrea sa adune intr-o expozitie acele afise care in 2010 ne-au facut sa intoarcem capul pe strada, ne-au facut sa zimbim sau chiar ne-au convins sa mergem la un eveniment. Si, implicit, sa aduca un omagiu designerilor sau artistilor care le-au conceput si organizatorilor care le-au comandat. Pentru ca, sintem convinsi, profesionalismul trebuie incurajat .

Invitam toti operatorii culturali din Cluj sa ne trimita cele mai reusite afise de evenimente din 2010, un juriu (a carui componenta va fi anuntata dupa aceasta data) va alege cele mai bune 20 de lucrari (pe baza unor criterii care vor fi mentionate) si Carturestiul le va expune timp de o luna in ceainarie.

Asteptam machetele in format jpg pe adresa carturesti.mihaimateiu@gmail.com pina la data de 20 februarie 2011 (inclusiv). Pentru lucrarile selectate se va solicita ulterior macheta cu specificatiile pentru print..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Dupa  perioada de selectie a afiselor in perioada 12 martie – 14 aprilie 2011, va avea loc vernisajul expozitie de afise la libraria Cartureşti Cluj, in data de 12 martie 2011, ora 18.00 Este vorba de expozitia celor mai reusite afise de evenimente culturale din 2010. Apelul de participare la concurs, lansat in urma cu o luna si jumatate, a starni o mica unda de entuziasm  – am primit spre jurizare 130 de afise, insotite de multe felicitari pentru initiativa. Ne bucuram deci ca am venit  in intimpinarea unei nevoi – aceea de recunoastere si apeciere a valorii, originalitatii… Mai departe»

[…] BT – cele mai bune afise Sat Jan 29, 2011 15:23 pm BT – cele mai bune afise de evenimente culturale din 2010 Apel de participare la concurs 20 ianuarie – 20 februarie 2011, libraria Carturesti, Cluj Boom-ul din ultimii ani de pe piata evenimentelor culturale din Cluj – zi de zi concerte, spectacole de teatru, lansari de carte, proiectii de film, dezbateri, spectacole de dans, performance-uri, […] […]