Canapea sau saltea?

Canalea_sau_saltea_cuibus_blog_transilvania_romaniaIn ultima perioada, datorita notorietatii tot mai mari a stilului minimalist, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru inlocuirea patului cu o canapea extensibila. Din punct de vedere al spatiului, atunci cand locuinta nu are o suprafata prea generoasa, aceasta decizie este una inteleapta. Insa, din punct de vedere al odihnei si pozitiei corecte in timpul somnului, pe termen lung, este probabil una dintre cele mai regretabile decizii.

Atunci cand au aparut canapelele, toata lumea stia ca locul acestora este in sufragerie. In dormitor trona patul. Astazi, in unele locuinte, in sufragerie poate fi gasita o canapea fixa, iar in dormitor una extensibila. Patul este dat la reciclat. Ca grad de comoditate, la nivel superficial, cele doua se afla cam la acelasi nivel. Insa sezutul unei canapele nu se va compara niciodata cu o saltea ortopedica, medicala sau ergonomica, spre exemplu. Oricat de bine ar fi conceputa si realizata, optim este ca o canapea sa fie folosita doar pentru a sta pe ea un timp limitat si pentru a ajuta la infrumusetarea decorului unei camere, nu pentru a dormi pe ea si a te mira a doua zi de ce te dor spatele, gatul, mainile, picioarele, etc.

Saltelele au fost inventate pentru dormit. La inceput nu existau foarte multe modele, insa astazi gasim saltele cu cocos, cu spuma poliuretanica, saltele latex, cu diferite straturi si cu arcuri independente. Toate aceste caracteristici au fost gandite pentru confortul clientului si pentru ca acesta sa se poata trezi odihnit dimineata si plin de energie pentru toate activitatile pe care le are de indeplinit.

Asadar, este drept ca daca vrei sa cauti pe google ‘saltele ieftine’ si ‘canapele ieftine’, in unele cazuri ti se va parea mai profitabil sa cumperi o canapea, in locul unui pat cu saltea, insa trebuie sa tinem cont ca, desi platim mai mult, practic facem o investitie in noi, in propria sanatate si vitalitate.

(Visited 39 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments