Advertising

Cand e nevoie sa schimbi anvelopele?

Orice sofer este pus in situatia de a inspecta atent masina pentru a vedea daca e nevoie sa fie reparata sau sa fie modificate lucruri la ea. O inspectie atenta trebuie oferita si setului de anvelope, ele fiind esentiale pentru un condus sigur si lipsit de evenimente neplacute precum accidente. Inspectia anvelopelor e recomandat sa fie facuta inainte de plecare la orice calatorie majora, pentru a fi siguri ca pneurile sunt in stare de functionare perfecta.

O inspectie detaliata a unui set de anvelope include cativa pasi ce trebuie respectati si anumite lucruri ce trebuie analizate atent. La ce sa fiti atenti in special cand analizati starea setului de cauciucuri:

                Ce sa analizati la setul de cauciucuri

  • analizati inaltimea profilului

Trebuie sa tineti cont ca legislatia in vigoare va obliga sa aveti o inaltime de minim 1.6mm  la orice anvelopa. Sub acea inaltime, profilul nu mai este sigur, in special pe ploaie cand nu mai evacueaza rapid apa de pe suprafata de rulare, marind astfel pericolul de acvaplanare. Acest pericol este unul real, accidentele provocate de acvaplanare fiind reale si un risc la care nu doriti sa va expuneti

  • analizati starea flancului

Este important sa analizati flancul si starea lui, pentru ca in timp din cauza socurilor la care este supusa anvelopa, daca conduceti in zone fara asfalt in special sau daca o loviti de bordura sau alte socuri mecanice, pot aparea taieturi sau galme pe flanc. Aceste galme de pe flanc, cresc riscul de explozie, iar asta e ultimul lucru pe care il doriti in timpul condusului pe autostrada la viteza ridicata.

  • analizati tipul de uzura

In timp, din cauza defectiunii sistemul de directie, anvelopele se vor uza neuniform, producand astfel o defectiune majora anvelopelor. Daca observati o uzura neuniforma, atat pe spate cat si pe puntea fata, este important sa schimbati rapid bieletele de directie si sa refaceti directia.

Daca ati inspectat atent setul de anvelope auto si nu ati observat nicio regula prezentata mai sus, puteti sa conduceti in siguranta si fara griji. Daca in schimb observati defectiunile prezentate mai sus, este cazul sa cumparati un set de anvelope noi. Puteti sa optati pentru achizitia de anvelope online, fiind rapid si sigur

.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments