Ce presupune constructia unui acoperis “rece”

In general, acoperisurile cu panta sau inclinate necesita o subventilatie corespunzatoare, ele mai denumindu-se si “acoperisuri reci”. Indiferent ca includ un pod mansardat sau nu, acoperisurile inclinate trebuie sa aiba deschideri de ventilatie, in zona coamei si la streasina, care se pot realiza cu maxim de eficienta cu ajutorul unor accesorii pentru acoperis. Pentru constructiile mansardate, subventilatia poate fi asigurata si prin distantarea (minim 5×5 centimentri) invelitorii de acoperis, montand corect niste contrasipci.

In continuare, toate gurile de aerisire trebuie dimensionate cu deosebita precizie; procedeul necesita atentie maxima, mai ales atunci cand se purcede la montajul cu mortar al coamelor drepte sau semi-rotunde, dar si cand capriorii prezinta o inclinatie redusa si o lungime sporita. Gurile de aerisire situate in apropierea coamelor nu trebuie sa lipseasca, pentru a contribui la ventilarea mai buna a spatiului aflat intre astereala si izolatia termica aleasa de dumneavoastra. In vederea instalarii izolatiei termice, trebuie exclusa din start alcatuirea puntilor de caldura – acestea pot duce la deteriorari grave si inestetice cauzate de aparitia condensului, formarea pozghitei de gheata sau unor acumulari de apa si in acelasi timp, pot determina pierderi substantiale de caldura.

Deasupra asterelii se monteaza o folie antocondens Acovent, aceasta solutie anticondens fiind net superioara din punct de vedere calitativ pentru protejarea si izolarea acoperisurilor. Rolul foliei consta si in protectie structurii pana in momentul acoperirii cu panourile de tigla.
Va reamintesc ca structura acoperisului trebuie sa ofere rezistenta atat pentru a suporta greutatea proprie, cat si zapada care se poate acumula, eventualele sarcini determinate de vant sau in caz de seism.

(Visited 38 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments