Advertising

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre epuizare

Ca si oameni, trebuie sa fim moderati in ceea ce facem pentru a nu ne solicita organismul mai mult decat trebuie. Noi trebuie sa stim cand sa muncim si cand sa ne oprim, deoarece in caz contrar putem da semne de oboseala din ce in ce mai des, iar in cele din urma putem ajunge la epuizare.

Epuizarea poate fi atat fizica, cat si pshica. Vorbim de epuizare fizica atunci cand sistemul nostru muscular nu mai functioneaza asa cum ar trebui. Nu te supune la un efort fizic indelungat, daca organismul tau da seme de oboseala. Epuizarea psihica face referire la faptul ca persoana in cauza are mari dificultati in a se concentra si nu-si mai gaseste dispozitia de a face diverse activitati cotidiene sau nu. Persoanele care sunt epuizate psihic, dimineata pur si simplu nu se simt in stare sa se ridice din pat pentru a incepe o noua zi.

Epuizarea nu este benefica nimanui. Ea se manifesta prin tot felul de simptome care iti fac organismul sa se simta intr-o forma mai putin buna. Vorbim de simptome ca: somnolenta, iritabilitate, pierderea poftei de mancare, dureri de cap, ameteli, lipsa de motivatie, halucinatii, dureri musculare, vedere incetosata, indecizie, etc.
Epuizarea are cauze multiple, printre care se numara: problemele cu somnul, efortul fizic, stare psihica mai putin buna, drogurile, anumite tratamente, tulburarile endocrine, tulburarile de metabolism, deficitul de anumite vitamine, durerile cronice, etc.
Trebuie sa stii mereu cand e momentul sa iei o pauza. Nu trebuie sa iti fortezi organismul mai mult decat acesta poate duce. Invata-te sa faci totul cu masura.

Daca vrei sa afi si alte informatii legate de anumite afectiuni, alimentatie, conditie fizica, ingrijire sau daca vrei sa citesti o revista din domeniul medical, intra pe site-ul http://www.vivat-familia.ro/ si vei gasi o multime de informatii utile..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments