Zambetul de Craciun

albire-1024x371Știați că majoritatea bolilor de care suferim pornesc de la afecțiuni severe ale danturii – carii? Sănătatea dentară este foarte importantă pentru fiecare dintre noi.
Nu ne face plăcere să mergem prea des la medicul stomatolog deși ar trebui să o facem cât  putem de des măcar pentru un control de rutină.
Problemele dentare adică carii și durerea de dinți nu sunt niciodată motiv de distracție, dar vestea bună este că cele mai multe dintre ele pot fi ușor prevenite. Periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare de zi cu zi, mănâncă în mod corespunzător și controale regulate dentare sunt esențiale în prevenirea problemelor dentare. Educația în menținerea sănătății dentale se formează încă de la cele mai fragede vîrste însă nu toată lumea este conșientă de importanța acesteia.
Carii se produc atunci când placa de bacterii care se formează atunci când mănânci zaharuri sau amidon iar ea persistă pe dinți pentru prea mult timp. Ce puteți face în acest caz? Am să vă divulg un secret aflat la clinica de stomatologie Trident. Trebuie să vă periați dinții cu o pastă de dinți cu fluor dar să folosiți și ață dentară în fiecare zi.
Copii sunt cei mai predispuși în apariția cariilor dar și a durerilor de dinti.
Durerea de dinti poate fi cauzata de o carie dar totodată poate informa organismul că ceva este greșit, poate fi o cauzată de o reacție a nervilor în interiorul dintelui.
O altă afecțiune dentară este reprezentată de sesibilitatea dinților la mancare rece sau caldă sau la lichide reci sau fierbinți. Dacă disconfortul și durerea de dinți durează doar câteva momente nu trebuie să vă faceți probleme însă dacă aceasta persistă trebuie să faceți anumiți pași pentru a elimina acest disconfort. Utilizați o periuță de dinți moale, de curățare foarte ușor la linia gingiei, și perie nu mai mult de două ori pe zi. Încercați să folosiți o pastă de dinți care conține fluor și este specială  pentru dinți sensibili. Puteți încerca chiar folosind pasta de dinți ca un unguent, frecând-o pe suprafața rădăcinii pentru câteva minute. Dacă acestă sensibilitate nu dispare cel mai bine ar fi să vizitați medicul stomatolog.
Aveți grijă de sănătatea dinților dar și a zâmbetului. Niciodată nu știți cine se poate îndrăgosti de zâmbetul dumneavoastră!

(Visited 66 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Cosmina

Cariile sunt foarte periculoase pentru dintii nostri, de aceea este bine sa le tratam atunci cand le observam.

Adrian

Nu trebuie sa ne neglijam dantura, este foarte importanta iar atunci cand avem probleme trebuie sa mergem neaparat la un dentist.

Petre

Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Daca doriți mai multe informații, contactati-ma la adresa: managementecoplus@yahoo.com, cu mesajul “ INFO” .
Cerințe:
-necesar calculator
-conexiune internet
-cunoștințe minime PC
-seriozitate
-perseverență
-atenție la detalii
Nu este necesară experiență.
Oferim: Instruire gratuita sub forma unor lecții prin mail, contract legal de comision , scrisoare de recomandare.
Important! Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Oferim și solicităm seriozitate!