Advertising,  Uncategorized

Cu Servicii Funerare totul a fost usor

Se avusesera unul pe altul si se iubisera suficient de mult sa isi ierte toate pacatele, sa isi accepte toate greselile si sa imbatraneasca impreuna. Copii si-au dorit, dar nu s-a putut. Au insistat, au lucrat la asta, dar fara sa dea vina unul pe altul, s-au resemnat si nu a aparut niciun copil din flori.

Acum, ea a ramas singura si se duce in fiecare zi la cimitir. Nu plange la mormant, sa nu ii provoace suferinta, ci ii spune glume, ii povesteste tot ce s-a intamplat, apoi pleaca eliberata acasa.

Ofteaza a usurare si pune capul pe umarul lui, adica pe cruce, apoi ii povesteste, cum s-a descurcat ea, cand a murit el. Isi aminteste perfect, cum el a rugat-o ore intregi sa nu se sperie si sa nu planga mult, nici doliu sa nu poarte un am, fiindca vin caldurile si negrul este ucigator.

-Uite, a sosit ziua sa iti povestesc exact cum au decurs lucrurile. Ti-am aprins lumanarea si te-am tinut strans de mana, sa nu iti fie frica. Ai murit lin, frumos, fara sa te impotrivesti sau sa te zbuciumi. Mi-am luat capul in maini si am vrut sa strig sa se cutremure blocul, dar era tarziu si m-am gandit ca nu se cade sa am o asemenea iesire, cand tu te retrasesesi asa de dicret…Am sunat la Servicii funerare de disperare. Ma simteam singura si abandonata in lumea asta mica si mai ales batrana. Ce sa faca un om batran sa isi ingroape jumatatea?

Am sunat la firma ale carei date le notasem pe un carnetel, fara sa stiu ca ofera servicii funerare non stop si vreme de cateva secunde am ramas muta de uimire ca mi-a raspuns cineva la ora aceea tarzie.

Consultantul funerar mi-a vorbit frumos si m-a imbarbatat, iar impreuna am pus la cale totul. Intr-o jumatate de ora, echipa venea sa te ia si sa te pregateasca pentru marea odihna. Am procedat cu tact, m-au tinut de vorba, m-au incurajat, sa nu plang si sa nu imi fie urat. Stiam ca meriti tot ce este mai bun si am fost foarte multumita, cand am auzit ca de 20 de ani organizeaza astfel de ceremonii triste si ca toti clientii lor au fost multumiti.

Mi te-au adus la capela elegant ca in tinerete in masina funerara care stralucea de curata ce era si mi s-a parut ca imi faci semn ca totul este ok. Asta a fost tot si fara ei nu as fi reusit.

.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments