Advertising

CUM ALEGI ANVELOPE PENTRU CAMIOANE ȘI AUTOBUZE

Alegerea unor cauciucuri cargo reprezinta o solutie complexa, pentru care trebuie avute in vedere mai multe elemente, la care se adauga si criteriile ce vizeaza conditiile de exploatare specifice fiecarui model de autovehicul de talie mare.
In primul rand, va fi necesara o analiza completa: tipul de vehicul, calitatile acestuia, care sunt indicii de sarcina si viteza recomandati de catre producator etc.
Este destul de logic faptul ca tipurile de anvelope sunt clasificate dupa axe, remorca, deoarece fiecare se distinge printr-un design diferit, suporta o incarcatura mai mare sau mai mica, dar si prin arealul in care autovehiculul respectiv circula in mod obisnuit(in mediul urban, intre regiuni etc.).

Responsabilitatea persoanelor care aleg cauciucuri cargo este una uriasa. De exemplu, daca un camion trebuie sa parcurga un traseu lung, traversand zone muntoase, in conditii de temperaturi extrem de scazute, sau precipitatii sub forma de ninsoare, se impune utilizarea unor modele de anvelope proiectate special pentru sezonul de iarna. Este important ca un sofer de camion sa poate efectua in siguranta manevre precum viraje sau franare, accelerare, urcarea pantelor. Daca anvelopele nu dispun de stabilitate la rulare, iar conducatorul auto nu detine un control precis al directiei, viata sa si a altor persoane care circula pe carosabil poate fi pusa in pericol. De asemenea, canalele si santurile de evacuare a apei de la anvelopele pentru camioane, trebuie sa fie de o adancime mai mare decat la anvelopele pentru autoturisme obisnuite.

Un autobuz sau microbuz care are doua axe permite dotarea cu anvelope complet compatibile cu cele pentru osiile de directie, dar în functie de puntea spate, pot fi amplasate și anvelope pentru axe de antrenare de camioane. Astfel, pentru o standardizare eficienta a produselor, producatorii au tins sa adopte si sa aplice un sistem comun de calificare, coreland conditiile de utilizare pentru autoturisme și autobuze. In consecinta, anvelopele de directive sunt descrise prin existenta unui numar mai ridicat de canale circumferentiale mai largi si mai adanci, capabile sa absoarba apa in timpul deplasarii, mentinand un comportament adecvat si o manipulare eficienta. In plus, banda de rulare beneficiaza de o constructie mai rigida, robusta, fiind prevazuta cu caneluri longitudinale si transversal in densitate sporita. De exemplu, anvelopele pentru remorci prezinta in design niste canale longitudinale mai largi.

SC HILSERV SRL ofera conducatorilor auto o gama variata de cauciucuri Fulda, atat pentru dotarea autoturismelor din clasa turisme, cat si pentru camioane si alte vehicule comerciale: anvelope de vara, mixte si de iarna, iar dumneavoastra puteti alege cu usurinta modelul adecvat cerintelor care se impun.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments